donderdag 27 maart 2014

Een rare manier van werken.

Het is hollen of stilstaan hier. Alhoewel ik al weken heerlijk rustig mijn Dingetje doe op handwerkgebied - lees: op Marker handwerkgebied, is er nog weinig te vertellen geweest. Jazeker een paar steekjes hier en een paar steekjes daar, maar daar vul je geen blog mee. Gisteren liet ik mijn randje sneewerk zien, althans, het randje wat nog sneewerk moest krijgen. Later die avond begon ik aan het knipwerk wat - al heb je nog zo veel ervaring - toch altijd een heel precies klusje is waar je goed je hoofd bij moet houden. Vandaag kan ik al wat van mijn uitgeknipte vormpjes laten zien: Twee voor Marken karakteristieke vormen die straks met mooie steekjes opgevuld gaan worden. Hier zie je de situatie net na het knippen en voor het verstevigen van de draadbundeltjes. Helemaal nieuw is dit overigens niet voor mij: ik knipte al eerder in mijn lapjes zoals je op onderstaande foto's kunt zien. Dit is geen Marker borduurwerk, deze letter in Sneewerk, maar Fries Witwerk. Wat een rijke handwerktraditie heeft ons land toch! Na de M maakte ik in 2012 ook nog een letter K, Dat gebeurde overigens op veel kleinere schaal dan mijn huidige Marker Sneewerkrand. Nu werk ik op 16 draadjes per cm, het lapje in Fries witwerk is heel wat fijner zoals je hier kunt zien: Toch is het ook plezierig om eens wat minder fijn te werken, je ziet zoveel meer ;) En terwijl ik mijn Friese letterlap op tafel had liggen zag ik dat er ook nog wat mooie platsteekrandjes op te vinden zijn. Randjes die ik nu weer zou kan gebruiken voor het Marker witwerk... Zelfs een randje in stopwerk staat er op. Zo heb ik al aardig wat materiaal verzameld voor een volgend project. Het hart wat destijds op mijn Friese lapje werd geborduurd vond ik zo prachtig en zo leuk om te borduren, maar helaas zou het misstaan op een Marker techniekenlap... Zo zie je maar, dat je ook eerst heel fijn kunt beginnen met het sneewerk en later het iets minder fijne werk kunt maken, met evenveel plezier en met een even mooi resultaat. De avond is nog lang,ik ga gauw nog een paar steekjes zetten aan mijn sneewerkrandje...wordt vervolgd!

8 opmerkingen:

kaneeltje zei

Prachtig ! Ik vind knippen in 14 draads al eng maar ben ook niet zo ervaren als jou. Die 2 lappen naast elkaar, wat zijn de letters dan klein en fijn ( hoeveel draads is de Friese lap ? ) en dan er ook nog in knippen en werken, pfff. Dat vergt voor mij nog vele jaren oefenen.......wat een naaldkunsttovenaar ben jij zeg ! Ben benieuwd wat je voor doorbordurencursus verzint.........tot volgende week op Marken !

lheurebleue zei

mooi om al dat fraais bij elkaar te zien.
voor dat knippen heb je - lijkt mij - goede ogen, goed licht, goede schaar, vaste hand en .... een pokerface nodig ;)

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend borduurwerk
Fijn weekeinden groetjes Joke

Anoniem zei

Wat is dit allemaal mooi!
Moet denk ik een andere schaar kopen om de draadjes door te knippen,want vind dat van mij maar rommelig worden.
zonnig weekend en veel borduurplezier.
groetjes,Truus uit Drenthe

Guusje, zei

Wat prachtig wat je allemaal laat zien.

Basje zei

dat was genieten van veel mooie steekjes fijn weekend, Basje

Anny zei

Toen ik je blog de vorige keer las moest je nog gaan knippen. Ik vond dat best een griezelige onderneming. Maar zo te zien is het goed gegaan! Prachtig al dat witte werk!

info@grethilde.nl zei

Op de terugreis van Marken naar Leeuwarden ontdekten we dat we helemaal waren "ingepakt"door de prachtige pakdoeken en vernaaide linten van jouw hand;-)Ik mocht er een paar foto's van maken en geniet nog heel erg na van de prachtige dag!Ik hoop dat er een blog van de pakdoeken komt want al die mooie details mogen gezien worden!!
warme groet Grethilde