Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 26 maart 2014

bijna aan het knippen

Het is even wat werk maar dan heb je ook wat... Ik blijf het indrukwekkend vinden, het sneewerk van het eiland Marken. Eerst alles afwerken in platsteek en stersteek en dan.... dan mag de schaar erin en worden alle ontstane 'gaatjes' mooi afgewerkt. Wel een werkje waar je je hoofd bij moet houden natuurlijk... Gelukkig mag ik eerst nog mijn randje in platsteken afmaken...

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is zo leuk om te doen en ik ben heel benieuwd naar het vervolg!!
gezellige avond en succes
groetjes,Truus uit Drenthe

kaneeltje zei

Ziet er schitterend uit ! Vindt sneewerk leuk om te doen met het lezen van witwerkpatronen heb ik wat meer moeite. Heb tot nu toe veel in het klein gewerkt, maar een begin aan de grote lap is er. Hoop volgende week je werk te komen bewonderen in Marken, heb er zin in !

Monica zei

Wow, dit wordt wel schitterend, maar ook spannend die gaatjes knippen

Marjan zei

Prachtig wordt dit... Lijkt me wel heel griezelig, de schaar erin... maar dat gaat vast helemaal goed komen bij jou!

Jeanny zei

Dit is zo leuk om te doen en dat lukt jou vast allemaal, zeker als het mij lukt, haha!

Anoniem zei

Lijkt me heel eng om te knippen ;)!! Maar prachtig wordt het zeker!

Gerard zei

De gaatjes knippen is een heel secuur werkje, maar als je de gaatjes gaat versieren, dan is het toch zo mooi! Jouw werk wordt prachtig!

Chris zei

Lijkt me zóóó moeilijk. Daar moet je echt geconsenteerd mee bezig zijn. Je mag er niet naast knippen.

lheurebleue zei

dat lijkt mij zoooo eng!