zondag 2 maart 2014

een merklapje uit 2003

Bij het bekijken van 'oude' foto's kwam ik dit merklapje tegen, ik maakte het in 2003. Het is geïnspireerd door de merklapjes op Marken. Je ziet een uitkijkje, een rijtje randjes die zomaar op het eiland gebruikt zouden kunnen worden. Aan de rechterkant van het lapje borduurde ik motieven die verwijzen naar textiel en handwerk: een spinnende aap, een naaikussen, een naaimand en een mand met bolletjes wol. Het lapje hangt ingelijst ergens in ons huis. Nu is het weer actueel nu er zoveel ander Marker borduurwerk uit mijn handen komt. Het is erg leuk om naast het borduren van replica-merklapjes ook eens een eigen ontwerpje te maken. De alfabetjes bovenaan zijn ook uit Marken evenals de keuze van de gebruikte kleuren. Na al die jaren vind ik het nog steeds een mooi samplertje.

14 opmerkingen:

betty prins zei

Dit patroontje is nog steeds erg leuk, zeker met al dat Markerborduurwerk waar je mee bezig bent. Ik heb het patroon ook, vond de randjes zo leuk!!

Ineke zei

Wat een mooi patroontje!

Anoniem zei

Wat mooi is deze merklap en leuke randjes staan er bij.
Vandaag bij het bekijken van oude Ariadnes kwam ik ook een Marker merklap tegen.Heb het in de map van de e-cursus gedaan.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Jeanny zei

't Is een schattig merklapje!
Lieve groet

Lida zei

Het is een schat van een lapje en dan die mooie oude kleurtjes, prachtig! Groetjes
Lida

Tony zei

Hallo Marcella. Het is een prachtig merklapje. Ook mooie kleuren. Groeten Tony

kaneeltje zei

Ben vooral gek op die kleurtjes ! Weet jij waar de naam uitkijk vandaan komt ?

Basje zei

kwam me heel bekend voor !! Super lapje Basje

betty prins zei

Ik heb nog even goed gekeken in mijn map met borduurpatronen, ik heb geen patroon gevonden, maar wel foto's van merklappen van Marken. Ik vond en vind ze erg mooi, vandaar mijn verzamelingetje foto's (die zich in mijn hoofd tot patroontje omgeturnd hadden..)

marcella zei

@Kaneeltje: ik weet niet waar de naam vandaan komt. een aardig stukje waarin de benaming voorkomt van Alberta Meulenbelt vond ik hier:
http://www.westfriesgenootschap.nl/archivering/wfon/1967/wfon_1967_079_082.php

misschien leuk om even te lezen.

Willy zei

Een erg mooi lapje Marcella.

Gerard zei

Een heel mooi merklapje!
Het is heel leuk om zelf een merklap(je) te ontwerpen, dat geeft nog meer voldoening, dan een al bestaande lap kopiëren, wat al heel fijn is om te doen.

Anny zei

Het is een heel lief lapje. vanmorgen was ik m'n atelier aan het opruimen en toen vond ik nog een patroon van naar het lijkt ook zo'n lapje. Ik moet er nog eens goed naar kijken. In ieder geval hoef ik me nog niet te vervelen want ik zag alleen een rand lettertjes... Die moet ooit af.Nou ja, af???

lheurebleue zei

mooi die randjes, ze geven de lap een aparte dynamiek.