Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 5 oktober 2013

een weekje zomen op locatie

Net thuis van twee weken vakantie met mijn lief in de Elzas vertrok ik voor nog een weekje 'alleen' naar de Ardennen. Ik had mijn Marker e-cursus mee en nog een heleboel andere handwerkjes. Aan die laatste ben ik niet eens toegekomen: de Marker zoompjes bleken tè verslavend. Sluit twee handwerksters op in een huisje en het gesprek gaat voornamelijk over steekjes en kruisjes. We kwamen een heel eind met wat we wilden en gezellig 'prikten' we dag na dag en avond na avond aan onze werkstukjes. Er voegde zich nog een derde handwerkster bij het clubje en met een wijntje en een hapje erbij hadden we het flink naar ons zin natuurlijk. Dat ik hard gewerkt heb kun je zien aan mijn wit- en sneewerklap in wording. Ik had een flinke lap linnen genomen, 40 x 60 cm en alleen al voor de gewone zoom ging ik vier maal de lap rond. Daarna nog de randen met schuintjes en de lommertjes dus er ging al met al heel wat garen doorheen. Ik vind het heerlijk werk om te doen en het resultaat wordt mooi. Gaandeweg werden de steekjes ook mooier en regelmatiger aangetrokken en ik heb echt zitten genieten van de mooie brede open zoom die langzaam ontstond. Hier kun je goed zien hoe de twee randen mooi haaks op elkaar aansluiten, de oudste methode van open zomen op Marken. Een van de extra werkstukjes uit de e-cursus kreeg ook een beginnetje. We bezochten een geweldig winkeltje in de Ardennen en dronken gezellig koffie met de eigenaresse en kwamen na uren snuffelen beiden thuis met een tas vol handwerkspulletjes. Die worden natuurlijk gekoesterd, net als de fijne herinneringen aan mijn weekje uit. Mijn koffer is uitgepakt, de wasmachine draait. Straks lekker eten met mijn lief en vanavond vast maak ik nog een paar steekjes....

20 opmerkingen:

Renée zei

Het ziet er allemaal prachtig uit, Marcella. Mijn complimenten! Ik ben ook met de cursus bezig, het is echt verslavend.

Jeanny zei

Oh wat heerlijk allemaal. Mooi is het randje!

Phebe and Jane zei

Wat een prachtige rand. Ik heb me ook aangemeld bij Margreet voor de cursus, dus ik ben benieuwd. Wat beschrijf je het weekje in de Ardennen enthousiast! Maar het lijkt me ook heerlijk om samen met handwerksters een weekje weg te zijn.
Groetjes,
Marian

Anoniem zei

Wat is dat randje mooi geworden, heb mij ook ingeschreven voor de e-cursus maar er nog niet aan begonnen, zal niet lang meer duren.
Ga ook geregeld naar de Ardennen en had graag geweten waar dat leuke winkeltje zich bevindt, ken alleen een patchworkwinkel te Marche.
Nog vele borduurgroetjes, Marte

Anoniem zei

Mooi!!!
Groeten van Annette

Elizabeth zei

Werkelijk schitterend die randjes! Dat wil ik ook nog eens gaan proberen..
Wat zullen jullie het heerlijk met elkaar gehad hebben, zou er bijna jaloers op worden :)

Groetjes, Elizabeth

Evelyne zei

Prachtige rand!
Nou, ik zou het ook niet erg vinden om mij op te sluiten met uitsluitend handwerksters!
Dat is geen straf.

Fijne zondag met hopelijk nog wat steekjes.
Lieve groetjes, Evelyne

Monica zei

Wat zullen jullie het héerlijk hebben gehad, zo samen lekker handwerken en genieten in de Ardennen. Ziet er schitterend uit die open zoompjes

GRANNY'S HOUSE zei

Wat mooi Marcella en fijn dat je ook nog met je lief even weg kon.

Groetjes
Ines

Annelies zei

Wat ziet dat er mooi uit. Ook ik heb me ingeschreven voor de cursus, maar kom er nog niet aan toe. Volgens mij heb je een heerlijke tijd gehad.

Anoniem zei

De rand is mooi geworden en al een begin met het borduurwerkje.
Heerlijk even weg met mede handwerksters en dan nog zoveel gedaan.
succes met het Marker borduurwerk en gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Annelein zei

Heerlijk verslavend idd. Leuk om te zien dat er verschillende manieren zijn.

Corina zei

prachtig handwerk, daar blijven dan ook mooie herinneringen aan kleven.

Basje zei

WAT EEN HEERLIJKE WEEK HAD EN EN HET RESULTAAT MAG ER ZIJN, pETJE AF, BTASJE

Willy zei

Geweldig toch zo'n heerlijke week en mooie zoompjes. Groetjes,

Anny zei

Zomen op locatie! Nou, dat is prachtig gelukt. En de was is inmiddels vast la weer in de kast.

Chris zei

Tjonge, je hebt een paar heerlijke weken achter de rug. En wat een mooi werk is dat weer. Helemaal jij, zo fijntjes!

Gerard zei

Prachtige randen. Het gaat vast weer HEEL schitterend worden, want Markerwerk is nou eenmaal PRACHTIG!

Marjan zei

O, wat ziet dit er schitterend uit... En dan te bedenken dat ik de cursus ook in huis heb... Ik kom er op dit moment helaas niet aan toe, maar ik geniet van jouw vorderingen, Marcella!

lheurebleue zei

dat lijkt mij nu echt heerlijk zo'n weekje. en met zo'n resultaat kom je nog extra blij thuis.