Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 25 september 2013

villa Kakelbont

Alsof er nog niet genoeg te doen was en er evenmin een stapeltje nieuwe plannen lag te wachten begon ik op vakantie aan Iets Nieuws. Natuurlijk, zul je denken, waarom niet? Er ging een flinke lap mee in de koffer en dan bedoel ik ook een Flinke Lap en een overdaad aan DMC kleuren. Dit is een deel van het resultaat tot nu toe: en de gebruikte kleuren liggen er naast. Deels drabbige kleuren maar ook degenen die je het liefst in je DMC doos zou laten liggen. Het is een beetje durven, dit project en ik heb me dan ook af en toe afgevraagd waar ik mee bezig was ;) Toch ging ik stug door, je laat je tenslotte toch niet door een paar agressieve gelen en oranjes in de luren leggen? De 'gewone' kleuren van 2013 kregen ook een klein vervolgje: zodat deel vijf straks aan het boekje kan worden toegevoegd. De kleuren waarmee ik de kadertjes van de resterende achterkantjes ga vullen zijn heel wat rustiger van tint. Prachtig wel, zo bij elkaar En nu? Nu ga ik lekker verder met een wit draadje op een witte lap: zomen. Dat is wel zo rustig voor de oogjes;)

8 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Het ziet er wel ontzettend vrolijk uit, maar het zijn ook niet echt mijn kleuren.

Groetjes
Ines

Basje zei

lekker een beetje lef hebbhatQen Het wordt toch vast een heel vrolijke lap Basje

ine zei

Jij gaat geen uitdaging uit de weg.....is een heel goede instelling lijkt me ☺
Het resultaat tot nu toe is verrassend. Al die kleuren geven toch een heel leuk geheel. Net als de borduurstertjes vroeger, die werkten ook met wat ze op voorraad hadden!

groetjes

Anoniem zei

Als je deze kleuren in een borduurstuk gebruikt,vallen de kleuren vaak anders uit,dan zo op-zichzelf.dat is bij het patchwork ook zo--gruw je van een kleur,maar in het geheel valt het weg tussen de andere kleuren.
Succes met je werkstukken.Met het middenstuk van de open rand heb ik wat moeite-zo lang geleden.
veel borduurplezier vandaag
groetjes,Truus uit Drenthe

Willy zei

Dat lef ontbreekt mij nou juist en dat vind ik best wel jammer.
Toch hou ik wel van Villa Kakelbonte kleuren ;)

josé zei

Heerlijk toch jij hebt weer genoten in frankrijk en dan dat moois bij thuiskomst.

lheurebleue zei

je kan je vaak toch prettig laten verrassen door kleuren die je normaal niet zou nemen!

marijna zei

Erg leuke kleuren. Wel lef hoor !!1