maandag 23 september 2013

weer thuis

Twee heerlijke weken in de Elzas. Het weer mocht wat zonniger maar het was droog en met een truitje prima uit te houden. Heerlijk gewandeld in mooie dorpjes en in het midden van de vakantie was er de quiltmanifestatie in Ste Marie aux Mines en drie omliggende dorpjes. Mooie dingen gezien en leuke mensen ontmoet. Mijn absolute favoriet, deze quilt en stiekem fantaseerde ik daar al dat ik die zou kunnen maken met de lapjes uit mijn Japanse koffertje wat ik hier liet zien. Zeg nou zelf, dat is toch een prachtige bestemming voor deze mooie lapjes? Er was nog meer moois zoals de Poos collectie; een verzameling antieke Chintz quilts van Kay Tripplet uit de VS en naar het theater van Ste marie overgebracht door Quiltmania. De mooiste 18e en 19e eeuwse quilts, veel broderie Perse applicaties, prachtige stoffen en een feest om naar te kijken. Nieuw gemaakt en zeer bijzonder waren de quilts van de Zweedse Susan Dahlberg waarvan je er hierboven eentje ziet. Dit is echt 'schilderen' met lapjes. Je kunt wel zien dat Susan behalve werken met textiel ook het tekenen en schilderen beheerst. Omdat ik wat later terug ben dan veel andere Ste Marie-gangers hebben jullie vast al het een en ander voorbij zien komen aan mooie quilts en sfeerplaatjes. Ik ga het er voor wat de quilts betreft dan ook bij laten. Aankoopjes waren er ook. Ik vond en kocht een erg mooi boekje over goudborduren en kocht er ook wat gouddraadjes en ander spul bij. Als ik daar op een dag mee aan de slag ga heb ik alvast een kleine voorraad ;) Ik maakte gezellige sfeerhoekjes op de vensterbanken van ons vakantieverblijf met de meegebrachte en nieuw gekochte spulletjes. Er kwamen nog twee boekjes bij: eentje met Irish Crochet ( in het Frans en geschreven door een Japanse ;) en een boekje....ik durf het bijna niet aan mevrouw Rafel te bekennen ....over Macramé. De brocante leverde een lief schaartje op voor twee euro en de vingerhoedjes mochten mee voor twee kwartjes. De boerin waar wij huren kwam met heerlijk verse mirabelletjes uit de boomgaard waar we dagelijks heerlijk van snoepten. Samen met de DMC strengetjes - voor een prikkie op de Puces gekocht - levert het een mooi plaatje op. Het was weer heerlijk... ...maar het was ook fijn om weer thuis te komen.

14 opmerkingen:

AnitaS zei

Je hebt mooie dagen gehad met heel mooie aankopen.

katrien zei

He je hebt ook een fijne tijd gehad in St Marie.
Misschien ben ik je wel ergens tegen gekomen ?

Wilma Kuin zei

Wat hebben jullie het fijn gehad!!! Nu nog eventjes in de vakantie mood blijven,...

Anoniem zei

Welkom thuis!Mooie 'schilderijen' heb je gezien in Frankrijk op de tentoonstelling.
Zulke sfeerhoekjes maakte ik ook als we op vakantie waren-wordt het wat eigen.Nu heerlijk genieten van je aankopen-leuke schaar en dat boek over goudborduren lijkt me ook erg mooi.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Jeanny zei

Heerlijk zo'n vakantie! Leuke aankopen en gezellig die sfeerhoekjes in de vensterbank!

Anoniem zei

Welkom thuis. Wat een prachtige dingen laat je zien! En dit is wel heel bijzonder macramé hoor. Mevrouw Rafel.

Monica zei

Wow, wat zullen jullie genoten hebben, en leuke aanwinsten heb je gescored. Ook thuis zijn is weer genieten

GRANNY'S HOUSE zei

Wat heb je een leuke vakantie gehad en dan kom jevterug met al het moois, dan is het nagenieten.

Groetjes
Ines

Martine zei

Bijna niet voor te stellen dat de Zweedse schilderijtjes van stof zijn. Zien er prachtig uit.

Phebe and Jane zei

Wauw, de Poos collectie. Die zou ik graag eens zien. Heerlijke spullen heb je weer gekocht.
Groetjes,
Marian

Willy zei

Hej Marcella, geweldige weken heb je daar gehad. Heerlijk verslag ervan. Leuk dat je een favoriet hebt gevonden. Ik vind 'm ook erg mooi. Mijn oog viel natuurlijk meteen op het borduurwerk van SD, het Carl Larsson schilderij bedoel ik dan natuurlijk. Veel plezier met alle aankopen.

Gerard zei

Heerlijk rondsnuffelen in Frankrijk, dat is altijd heel bijzonder. Zelfs nu we er al weer 21 jaar wonen, blijft het leuk en inspirerend! Mooie quilts en aankoopjes!

MarianneD zei

Fijn dat jullie het ook zo naar je zin hebben gehad! Wij ook en beladen met vondsten uit de franse kringloop en diverse rommelmarktjes weer thuisgekomen!Wij waren ook helemaal weg van Susan Dahlberg,wat een kunstenares!Ze werkte met chiffonlapjes.

lheurebleue zei

kennelijk een heerlijk elzasbezoek!
en je favoriet is wel heel erg mooi!