Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 16 oktober 2013

van alles

Marken ging nog even door de afgelopen week. Na de zoompjes volgden nog twee randen met Spaansjes. Ook had ik even tijd om het welkomstcadeautje te maken wat alle deelnemers bij inschrijving kregen. een klein pantoffeltje, net groot genoeg voor een vingerhoed en enkele speldjes. Een klassiek ontwerpje wat vroeger al menigeen's naaidoosje sierde, nu opnieuw actueel met patroontjes van het eiland Marken. Tijdens de activiteitendag van Merkwaardig afgelopen zaterdag kocht ik een vernaaid lint. Die mag straks in het mooie doosje waarvan ik eerder een deel van het borduurwerk voor het deksel liet zien. Ook dat kwam af zoals je hieronder ziet. Inmiddels is ook deel twee van de E-cursus gearriveerd zodat ik ook de komende weken niet zonder huiswerk hoef te zitten. Voor het doosje met de Marker sampler op het deksel heb ik alvast mooie stofjes uitgezocht en ook voor het binnenwerk kwamen er al ideetjes met les twee mee. Dat wordt straks een bijzonder naaidoosje met een prachtige inhoud. Kleur was er ook; vandaag sorteerde ik mijn doos met Blomstergarn op kleur. Een goede fee doneerde een en ander aan garens en die heb ik vanmiddag op kaartjes gewikkeld en bij de rest in de doos gestopt. Mooi hoor, zo'n kleurengamma in katoen Een andere kleur had ik ook op mijn hoofd. Gisteren tijdens een buitje wilde mijn lief iets te snel de kofferbak sluiten en zag te laat dat mijn hoofd er nog onder zat. Gevolg was een gaatje in mijn hoofd en een bloedrode kruin. Niet voor niets dus dat ik het vandaag even rustig aan doe en tevreden mijn garenkaartjes zit te vullen :)

20 opmerkingen:

yvonnep zei

oef, Marcella, dat is niet mis. Maar de werkjes die je laat zien zijn onverminderd mooi en het is heerlijk om met kleurtjes te spelen.

Martine zei

Jeetje, had het hoofd ook een draadje nodig?
Ben wel door alle prachtige plaatjes van het Marker borduurwerk ook voor de bijl gegaan om me aan te melden. En chapeau, wat ziet het er keurig verzorgd uit.

marion zei

neem zeker je rust, beterschap

Jeanny zei

Och toch, dat is niet niks. Rustig aan dan maar even.
Ook ik kocht een vernaaid lint afgelopen zaterdag.
Mooi is het pantoffeltje en het borduurwerk van het deksel.
Schitterend zo'n kleurige doos met garentjes.

Anoniem zei

AUW!!! Dat is niet mis-inderdaad maar even rustig aan doen en lekker 'spelen' met kleurtjes-mooi gezicht dat doosje.
Je hebt het slippertje nog mooier gemaakt met het borduurtje op de zool en je dekselborduurtje wordt ook schitterend.Leuk he om hieraan te werken.
Sterkte met je hoofd en succes met je borduurwerk.
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Beterschap Marcella!! Hartelijke groet, Carin

Phebe and Jane zei

Oei, doe maar lekker rustig aan. Je Marker borduurwerk wordt prachtig. Ik ben nog lang niet zo ver. Maar ik vind het wel heel leuk om te doen.
Ik volg je vorderingen met belangstelling.
Groetjes,
Marian

Anny zei

Je bent toch welk voorzichtig he? Leuk al die kleurtjes blomstergaren. Ooit kocht ik alle kleuren in een winkel die ermee stopte... Een heel bezit. Wel even uitkijken want sommige kleurtjes geven weleens af.

Lida zei

Sterkte met je bolletje en wat een schattig slofje is dat! Zoiets maken is een gegarandeerd gaaf cadeautje! Mooi je kleurendoos en je prachtige borduursels! Groetjes
Lida

marcella zei

Dank allemaal voor alle lieve wensjes. Gelukkig kan ik er nog mee borduren dus de 'schade' valt mee.

GRANNY'S HOUSE zei

Oei. dat is niet leuk, bij ons is dat een keer andersom gegaan.
Wat een schat aan kleurtjes en wat een mooie borduurtjes.

Groetjes
Ines

Basje zei

ziet er allemaal heel mooi uit en ja een deksel?op je koppetje is minder plezierig. Je kistje wordt super Basje

Guusje, zei

Dat doet zeer. Beterschap. Mooie kleuren zijn in idd in het doosje. Je borduurwerk is erg mooi geworden, ik ben gisteren begonnen want ik heb eindelijk de benodigde garens en linnen kunnen halen. Ik vind het er allemaal prachtig uitzien.

Renée zei

Wat een pech! Doe maar rustig aan, beterschap,

Chris zei

Oh Marcella, dat pantoffeltje, daar ben ik helemaal weg van!

Willy zei

Dat laatste is geen pretje. Hopelijk snel weer aan het borduren. Mooi het Markerborduurwerk en het pantoffeltje.

Gerard zei

Tja, ik moet duidelijk dit blog blijven lezen, want op facebook staat het zeer summier beschreven en dan reageer ik niet echt toepasselijk.
Gekocht op de merkwaardig-bijeenkomst. Dat is nog eens goed nieuws, dat een vernaaid lint van Marken daar (soms) te koop is. Ik vind het prachtig. Dat slofje-pantoffeltje- is echt een juweeltje!

marijna zei

Auwww, dat voelt niet fijn! Beterschap. Mooie Marker lint! Wat netjes opgeborgen jou borduurgaren. Lekker overzichtelijk.

josé zei

Wat mooi wat ik hier zie mooi slofje enig.ik hoop dat het beter met je bolletje gaat. Ik heb het is ooit bij mij dochter gedaan ze weet het nog. Heel vervelend. Toen heeft ze een mooie doos Lego er aan overgehouden. Ik vond het zo erg ze was nog jong.

lheurebleue zei

wat is zo'n doos vol kleuren toch mooi. en toch ontbreekt die ene kleur altijd ;)