woensdag 26 juni 2013

Drie Eiffeltorens voor de prijs van een.

Kon je gisteren en vandaag de echte Eiffeltoren niet eens met een bezoekje vereren, hier kun je er maar liefst drie bezichtigen. In mijn vakantiekoffertje ging mee: een lapje oud linnen, een gratis patroontje van Blackbird en een strengetje Weeks Dye Works floss in de kleur Grapefruit, een prachtig vervaagde oranje tint. Alhoewel ik onderweg in de trein flink opschoot en ook als we in ons hotel waren voor een kleine rust-pauze voor de voetjes, was het werkje natuurlijk niet klaar toen ik thuiskwam. Inmiddels zijn de laatste steekjes gezet en is ook alles afgewerkt, inclusief het gehaakte randje rond het speldenkussentje. Mijn herinnering aan Parijs ziet er zo uit: Ik maakte er nog een naaldenboekje bij met steekjes over een draadje van het zelfde linnen en voerde dat met.... ...een allerliefst lapje van Moda wat ik minstens tien jaar geleden kocht en waarop in precies de goede kleur voor dit project het stratenplan van Parijs is gedrukt. Dat noem ik nog eens een vooruitziende blik hebben, de aankoop van dit lapje. Grappig genoeg kwam ik pas heel laat op het idee dat dit lapje nog ergens in mijn stash moest liggen. Geheel in stijl volgde het rode ronde viltje waar ik mijn naalden in kan steken met de bijbehorende tekst :) Ook aan de achterkant werd gedacht en daar borduurde ik een mooie letter M op. Op deze foto kun je ook wat beter zien dat ik knoopjes heb meegehaakt in het omlijstende randje. Een aanrader want het staat erg leuk. Nog even een close-upje van de knoopjes en dan kan ook dit projectje in de map met 'af in 2013'.

9 opmerkingen:

Corina zei

Wat een bijzonder fraaie manier om je leuke borduurtjes af te werken. Super! Leuk ook met die knoopjes.

Jeanny zei

Wat is dit leuk Marcella, zeker dat randje met die knoopjes!

KijkDaarIs zei

wat is dit leuk geworden..!!!
Fijne avond

Gerard zei

Handwerken tijdens de treinreis en tussen het Parijse bezoek door vind ik een hele prestatie. Wij hebben "even" een bezoekje gebracht aan Nederland en ik heb een borduurtje mee genomen en ook nog enkele blaadjes kunnen borduren. Het is echt even tussendoor, maar heel luek om te doen. Jouw "souvenirs de Paris" zijn leuk, mooi en origineel !

Basje zei

waar een bliksembezoekje aan Parijs al goed voor is. Knap hoor om te borduren tijdens reizen, IK doe niets als naar buiten kijken, maar misschien is dat niet zo leuk met de snelle treinen van tegenwoordig .Het resultaat mag er zijn , Basje

Annelies zei

Wat leuk !

Marijke zei

GEWELDIG LEUK GEWORDEN!
Wat heerlijk als je zo'n bijpassend stofje zomaar in eigen voorraad hebt!
Een reuze leuke herinnering aan Parijs!
Mooie dag,
groetjes van Marijke

Anny zei

Marcella, wat ben je weer productief! Ik liep 3 blogjes achter om bij te lezen! Tjsa, af en toe is een mens behoorlijk uithuizig... Wat is je oudgoedquilt mooi geworden!
En wat een vondst, die eafbeelding van d visserstrui. Leuk. Volgens mij heb je al een hele stapel af-in-2013!

Evelyne zei

Leuk de Tour d' Eifel borduurtjes.
Knap dat je het in de trein kunt borduren., zeker goede ogen!
Het lapje als tegenvoering is mooi gekozen.

Lieve groetjes, Evelyne