Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 28 juni 2013

wat een Soed-idee: een speldenkussentje

Dat heb je nog niet, zei mijn lief vriendelijk, een speldenkussentje. Misschien moet je de volgende keer eens een naaldenboekje maken, dat heb je namelijk ook nog niet. Ik laat hem natuurlijk lekker kletsen ;) Gisteren maakte ik dit kleine werkstukje af, een patroontje van Soed-idee Bij mijn wekelijkse dag bij mijn moeder neem ik altijd een klein handwerkje mee. Niet omdat ik niet een dag zonder steekjes kan maar omdat mijn moeder dat leuk vindt. Bovendien geeft het stof tot praten. De patroontjes van Soed idee zijn daar heel geschikt voor. Ik neem niet al te fijn linnen (al is het wel fijner dan op de patroontjes staat aangegeven) en ik ga gewoon met wat 'eigen' kleurtjes garen aan de slag. Het schiet niet heel hard op natuurlijk, maar toch is het leuk om zo nu en dan toch een klein af produktje mee te kunnen nemen tijdens 'mijn dagje'. Natuurlijk heeft mijn lief wel een beetje gelijk, wat betreft mijn voorraden speldenkussentjes maar dat vertel ik hem niet. Sttt en mondje dicht... Eerdere Soed-ideetjes die ik bij mijn bezoekjes maakte zie je hier: Voor het gebruikte patroontje weet ik al een liefhebber en ik kijk straks even in de 'voorraden' wat ik de komende week mee zal nemen. Fijn weekend!

11 opmerkingen:

lheurebleue zei

heel soete dingetjes!
ik neem ook graag iets te handwerken mee als ik naar mijn moeder ga. dat straalt ook uit dat je de tijd voor haar neemt ...

Guusje, zei

Wat zijn ze allemaal mooi en leuk en wat leuk dat je dit bij je mam doet, ik deed dat ook altijd bij mijn mam die vind het ook erg lek en deed zelf ook mee.

Jeanny zei

En ze zijn allemaal even mooi.

GRANNY'S HOUSE zei

Dat was een heel Soet idee van jou lief :-)

Groetjes i
Ines

Corina zei

Mooie maaksels, en die reactie - heel herkenbaar!

Annelies zei

Leuk ! Ik heb altijd wel iets bij me als ik op pad ga !

Gerard zei

Die kleinere spulletjes met een geborduurd patroontje zien er altijd schitterend uit. Redelijk snel om te maken en niet echt moeilijk. Leuk!

Conny's-blog zei

Wat een lieve werkstukjes heb je allemaal gemaakt............liefs.Conny

Basje zei

GEWOON HEEL LIEF EN NOG BRUIKBAAR OOK, WANT JA JE BENT VAN NUTTIG EN FRAAI DUS bASJE

Anny zei

Nee, een speldenkussentje had je toch nog niet? Heel herkenbaar: bij moeders handwerken. Het vult ook zo lekker de leegtes die ontstaan in het gesprek... Mooi weekend. Anny.

AnitaS zei

Wat een leuke werkjes zijn het. Ik heb ook veel speldenkussen en naaldenmapjes ook.