Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 2 februari 2013

Pimpelpaars

pimpelpaars en het liefst nog met een goud randje.
Natuurlijk zat ik me allerminst te schamen gisteren al was het wel jammer dat mijn zo kleurige en vrolijke project was blijven liggen. Ik heb het gisteravond en vanmorgen ruimschoots goed gemaakt; ik ben 'weer bij'. Omdat ik alle DMC kleuren gebruik zitten er soms ook bij waar ik eerlijk gezegd niet zo heel veel mee heb...de hard roze varianten bijvoorbeeld zou ik niet snel gebruiken al zijn ze soms ook nodig om een borduurwerk 'een beetje pit' te geven. Met het paars van vanmorgen heb ik wel iets...even waande ik me in Rouveen, waar je soms nog de prachtigste rouwstoffen vind in de kleuren paars die ik vandaag heb geborduurd. Gelukkig koester ik in mijn lapjesvoorraden ook wat van die prachtige oude lapjes die ooit, ooit een prachtige quilt gaan worden... Ik heb nog even gezocht naar het woord pimpelpaars. Het heeft natuurlijk niets te maken met het werkwoord pimpelen....dat is weer heel iets anders....tssss. Pimpelpaars is een bepaalde kleur blauwachtig paars. Pimpelmeesjes hebben die kleur ook in hun verenpakje. Ook heeft het iets te maken met Cyanide, blauwzuur wat ook diezelfde kleur schijnt te hebben. Het goud randje om het pimpelpaars tenslotte geeft aan dat het om een onbestemde kleur gaat. Ik borduur de komende dagen nog even door met paars, het huiswerk ligt al klaar:
Voor nu wordt het nog even dobbelen of ik verder ga met het Marker tasje of het Huswif... en heel misschien wordt het wel beiden ;) Fijn weekend allemaal

21 opmerkingen:

Chris zei

Begrijp ik nou goed dat je echt álle DMC garen gaat gebruiken? Dat zijn er toch verschrikkelijk veel?! Of gebruik je alleen die je zelf hebt? Pffff, wat een werk zeg. Dan is het goed om af te wisselen.
Jij ook een fijn weekend, zal wel lukken.

Anoniem zei

Als je het klaar hebt,ga je het dan inlijsten? Lijkt me wel leuk om zoiets op te hangen.
Succes met je handwerken en gezellig weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Balsemien zei

Oh leuk die pimpelpaarsen!

GRANNY'S HOUSE zei

De suggestie van Truus om in te lijsten lijkt mij ook wel wat, je krijgt dan een soort modern schilderij.

Groetjes
Ines

Jeanny zei

Dit zal toch wel uitdraaien op iets in boekvorm of zo..!

marcella zei

@Chris, alle kleuren, inderdaad :) Het zijn er 487 geloof ik, dan heb ik ze tenminste alleemaal gebruikt als is het in sommige gevallen maar een keer ;)

Wilma Kuin zei

Mooi om de kleurtjes zo te gebruiken,...

Veel handwerkplezier dit weekend,..

Carin Wijnand zei

Vind het reuze origineel!

Made by Meet zei

Leuk al die prachtige pimpelpaarse kleurtjes. Fijn borduur-weekend! groetjes Meta

Amarins zei

Dit is echt super de super gaaf aan het worden. Groetjes, Amarins

Anoniem zei

Beautiful colours, I love your embroidery.

marcella zei

@Thanks, Ann ;)

MarianneG zei

Echt mooi wat je aan het maken bent! En ik ben blij dat ik je weer teruggevonden heb...
Fijne zondag en groetjes,
Marianne

b zei

ik word paars van nijd over de snelheid waar me je dit doet, Succes met de volgende nummers, Basje

Lupineke zei

Jeutje, wat bijzonder zeg! Erg mooi die paarse tintjes, heb ze jaren in huis gebruikt, maar nu niet meer ;) Fijne zondag!!

lheurebleue zei

maar toch ...
soms geven juist de kleuren die jezelf nooit zou kiezen dat beetje extra aan je werk en zijn juist je lievelingskleuren onbruikbaar.
wonderlijk hoe kleuren werken.

Gerard zei

De kleuren tegen elkaar aan in een doos staan prachtig, zoals een doos nieuwe kleurpotloden, maar los van elkaar met een nummer, sorry, dat is het niet voor mij. Ik heb van anderen de hartjes gezien in alle kleuren DMC en ook dat vond ik niet echt leuk en echt niet mooi.
Heel veel werk, dat wel, maar ik vind het saai...
Het enige voordeel is dat je de kleur die je wil hebben heel goed kunt vinden in de echte ware kleur!
Succes ermee!

Margriet zei

Schiet me ineens te binnen " Mooi paars is niet lelijk".
Succes met de kleurtjes.
Groet Margriet

marcella zei

@basje en dan krijgen we straks ook nog groen van afgunst :)

@Lheurebleue, en zo is 't maar net! je hebt vaak juist de kleruen nodig die je op het eerste oog niet zou kiezen.

Oude lappen zei

Ik vind het lapje met de DMC kleuren prachtig!!!!
Liefs Liliane

Anny zei

Wat ga je er toch mee doen? Ja, ik weet het, ik ben een nieuwsgierig aagje!