Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 13 februari 2013

een dag speciaal voor jouw pappa

"Mam, morgen is het vadertijnsdag hè" vroeg Sophie vanmiddag aan haar moeder. Het is natuurlijk ook verwarrend als je vader Martijn heet en thuis nogal eens "Tijn" genoemd wordt. De winkels liggen er vol mee, met Vadertijn's spullen en ook al doe ik er (meestal ;) niet aan mee, een speciaal quiltje voor die dag heb ik toevallig wel: Precies tien jaar geleden maakten we bij de quiltgroep in ruste allemaal een lapje met een hartje. Het idee kwam van N en mij omdat wij die avond bij toerbeurt 'het werkje' moesten verzorgen. Onder veel gesnoep en gekwebbel werd er tevreden geborduurd Aan het eind van de avond werden de lapjes verloot door middel van zakjes met hart-snoepjes die door mij zorgvuldig waren gesorteerd op tekst. Toevallig won N die avond alle blokjes. Mevrouw Rafel tekende er zelfs later een stripje over wat je hier kunt zien. Precies een jaar later was het quiltje af en tot mijn grote verrassing gaf N het aan mij... Ook al bestaat de quiltgroep niet meer de vriendschappen zijn gebleven en dat is een mooi gegeven zo op de vooravond van Vadertijnsdag.

12 opmerkingen:

Jeanny zei

Een mooi verhaal en een heel toepasselijk quiltje!
Lieve groet

Phebe and Jane zei

Wat schattig, Vadertijsdag. Het quiltje is een liefje.
Groetjes,
Marian

Chris zei

Heerlijk, die reactie van Sophie. Enig verhaal Marcella, een quiltje met mooie Valentijns, vriendschaps, herinneringen.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een lief quiltje!!!

Groetjes
Ines

Guusje, zei

Wat een mooie quilt en wat is hij bijzonder.

Anoniem zei

Leuk het verhaal achter dit hartenquiltje en dan Sophie haar opmerking-heel goed opgemerkt me kind! Ga jij pappa maar lekker verwennen morgen.
Voor mij betekent Valentijnsdag ook Vaderdag-het was zijn verjaardag.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Lupineke zei

Oh, wat schattig, en wat een vreselijk lief quiltje! Mooi dat de vriendschappen gebleven zijn :)!

quiltlodge gerda zei

Wat een mooi verhaal zo op de avond voor Valentijnsdag.

Anny zei

Wist je dat ik echt niet meer wist waarom we moesten loten? Gelukkig kwam het door dit blogje allemaal terug. En... wat een heerlijke opmerking van Sophie. En... ik heb nog wel wat strengen wol hoor om op te kloenen zoals de Westlander zegt.

Petra Tiehuis zei

Ik was het quiltje al lang vergeten maar nu kwam de herinnering weer boven, ik weet zelfs weer welk blokje van mij is.
wat een leuk quiltje is het geworden en echt Valentijn....

warme groet petra

josé zei

Wat een mooi verhaal en enig Quiltje.

Je loopt vandaag lekker over de beurs geniet maar fijn..

Balsemien zei

Lief quiltje en wat een leuke verbastering van Valentijnsdag van Sophie!
Heb je vandaag helaas niet gezien, was wel van de partij en vond het leuk, maar wel errug druk en warm... En jij?