Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 1 december 2012

je kunt ze geen seconde alleen laten...

Even had ik het boek van Sam en Julia op de tafel laten liggen. Heel even maar, alleen om Julia's ballettas te kunnen pakken. Op zaterdagmiddag gaat ze altijd naar ballet. Terwijl ik boven was hoorde ik een raar gebonk op de trap gevolgd door een luide bons...even was het stil en daarna hoorde ik huilen en de sussende woorden van Sam. Stil maar Julia...
Toen ik naar beneden keek zag ik Julia al liggen in haar balletpakje, onder haar step met haar beentje in een rare houding. Nu moet ze een nachtje in het ziekenhuis blijven en haar been zit in het gips. Sam oefent ondertussen met de krukken die we alvast hebben meegekregen.
meer over de boeken van Sam en Julia en over het muizenhuis vind je hier

20 opmerkingen:

Auckje zei

Tja, wie gaat er dan ook met de step van de trap af! Een beetje dom hoor van Juul. Wat zitten er trouwens fantastische mooie wieltjes aan die step. Marcella, volgens mij verzin je de verhaaltjes waar je bij staat en ik geniet ervan. Gezellig hoor. Ik hoop dat Sam en Julia bij jou nog een paar avontuurtjes beleven!

Paula zei

Leuk verhaaltje, Marcella. En de details van de step en de krukken vind ik zo goed gevonden! Het ultieme priegelwerk volgens mij. :-)
Groetjes en een fijne zondag.
Paula

GRANNY'S HOUSE zei

Mannen ;-))

Annelies zei

Heel erg leuk !

BASJE zei

hoe kan een paar handen zoiets maken Ik ben er stil van Basjen

Johanna Faber zei

Grinnik!!
Wat zijn ze schitterend
Fijne zondag uit een -15 Zweden met 70cm sneeuw

Guusje, zei

Wat leuk.

Anoniem zei

Hi hi, je hebt het maar druk met die twee.. altijd wat! Beterschap voor de kleine muis!!

josé zei

Wat worden die muizen verwend. Wat een leuke step.

Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Fijne priegel zondag verder. Enig voor kleinkind.

katrien zei

Super leuk.

Jeanny zei

Schattig en leuk verhaaltje. Mooie attributen zijn erbij!
Fijne zondag.

Oude lappen zei

Hoe mooi je het allemaal vertelt, prachtig.
Liefs Liliane

Gerard zei

Leuke kleertjes en knap gemaakte attributen. Een step met knoopjeswielen, kom er maar op. Zo kun je een animatie filmpje maken8

lheurebleue zei

die sam en julia hadden het een beetje te leuk bij jou. maar ze krijgen dan ook zo'n mooie of praktische dingen!

Balsemien zei

Je moet de kleine muis maar een beetje verwennen Marcella!

Carla zei

Wat leuk, het doet me denken aan een oud kinderliedje over een veldmuis die een fiets maakt van een lege notendop en daarmee een smak maakt.

Elza zei

Heerlijk verhaal maar wel sneu om nu in het gips te moeten. Je hebt het er maar druk mee.

Chris zei

Hahaha, geweldig!!

marcella zei

@Auckje, een andere versie dat Julia van de strap rijdt met haar step staat in het boek. ik heb er voor hier een eigen draai aan gegeven. Ook het gips en de krukken zijn in deel twee te zien. De knopen aan de step zijn evenmin mijn idee, wel het gebruik van wat ijzergaren om de boel te verstevigen, anders gaat het misschien wel erg snel kapot.

betty prins zei

Wat leuk, die muizen toch!! Ik heb zo genoten van het muizenhuis, het boek ligt hier, maar ook van het huis zoals het in de amsterdamse bibliotheek stond!!
hoop dat die lieve Julia een beetje opgeknapt is..