Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 4 december 2012

einde van mijn muizenverhaal

Zondag vierden wij het sinterklaasfeest en konden Sam en Julia in hun koffertje samen met het boek Het Muizenhuis 2, Sam en Julia in het Theater aan een dolgelukkig Sophietje worden overhandigd.
Op schoot bij 'oom Basje' die wij gewoon Sebastiaan noemen priegelde ze met haar mini-vingers eerst het papier eraf en daarna het slotje van het koffertje open... wat zou dáár nu inzitten?
Met in elke hand een muis keek ze vol spanning wat er verder nog in het koffertje zat: een zakje knikkers ( kleine kraaltjes), een jurkje, een diamant...en.... allemaal attributen die ze straks tegenkomt als het boek door haar mama wordt voorgelezen. Hé zo'n mandje heeft oma ook...en oma kijkt zowaar een beetje schuldbewust want oma's poppenhuismandje zit nu bij de muizen in het muizenhuiskoffertje :) En dan vindt ze de step... samen met oom Basje bekijkt ze die...
want oom Basje heeft kennis van zaken, die maakt zijn eigen 'step'. Ik ben voorzichtig aan de kerst aan het denken, de adventsquilt hangt en komende week ga ik mijn boompje optuigen. Fijne pakjesavond gewenst voor wie het allemaal nog tegoed heeft.

17 opmerkingen:

Anneke zei

wat een blij gezichtje, je goede gaven zijn goed terechtgekomen!
en wat een prachtige meid alweer, zo groooooot.

Jeanny zei

Wat een blij snoetje. Ze kan lang vooruit met zo'n bijzonder en mooi cadeau.
Lieve groet.

Anny zei

Wat is ze al groot! En... wist je dat er ook muizenhuis kerstkaarten zijn. Ik kocht een door bij V en D. En... zometeen ga ik op zoek naar je macrame-adresje.

betty prins zei

Wat een verassing Marcella foto's van die kleine/grote meid én van die knappe zoon..... Een 'plaatje'is het!!
Een feest zal dit voor haar zijn geweest, zo'n koffertje vol schatten!

Evelyne zei

Wat een blij meisje daar op de foto!!
Wat heerlijk om te zien.
Wat een pracht cadeau!

Groetjes, Evelyne

josé zei

Wat leuk haar blije gezicht te zien, en jou zoon heerlijk veilig bij haar basje op schoot. Wat een mooi kleinkind en wat leuk dat ze er zo blij mee is.

Is echt genieten voor jou, en leuk dat wij mee mogen genieten.

Enig José

Chris zei

Heerlijk Marcella!! Het hele verhaal, maar ook de foto's! Wat zal je er van genoten hebben, van de voorbereiding en alles maken en nu dat blije meidje.

Paula zei

Als je dat blije snoetje ziet, dan was het al het werk vast helemaal waard, of niet? Prachtig zoals ze voorzichtig het stepje vasthoudt.
Groetjes,
Paula

Elza zei

Heerlijk je kunt zien dat ze geniet.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat is het toch genieten als ze nog zo jong zijn.
Wij vieren het morgen en hier komt de kerst ook al hééél voorzichtig binnen.

Groetjes
Ines

Annelies zei

Nou dat is een ontzettend blij gezicht !

marion zei

wow wat geweldig, wat een verrassing

Willy zei

Bij Sophie kan het muizenverhaal beginnen. Het maakt het verhaal helemaal compleet met de muizen en attributen. De step heb je ook erg mooi in elkaar gezet. Leuke foto's. De step van oom Basje ziet er ook goed uit.
Groetjes,

Guusje, zei

Wat een leuk cadeau en wat kijkt ze blij. Veel plezier met het optuigen van de boom.

Monica zei

wat leuk dit vrolijke meisje met het stepje, en nog leuker de herkenning van het 'oma'mandje :-) Gezellige avond en alvast voor-genieten voor de kerst

lheurebleue zei

ik zie natuurlijk vooral naar sophietje te kijken. wat een leuke meid. en je ziet op haar stralend gezicht hoe blij ze is met al die dingen die de pieten (???) gemaakt hebben. (wat een heerlijke oma heeft zij!!!)

Phebe and Jane zei

Wat een schattig meiske.
Groetjes,
Marian