Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 15 april 2012

Liebster Blog Award


In het vorige blogje lazen jullie al dat Dulcinella uit Duitsland België mij een Liebster Blog Award had gegeven.
Aan het aanvaarden van de award zijn een aantal voorwaarden verbonden:

In de eerste plaats een uitleg op je eigen blog wat de Liebster Blog Award inhoudt. Het is een onderscheiding voor 'nieuwe' bloggers met minder dan 200 volgers met de bedoeling dat die daardoor onder de aandacht worden gebracht van andere bloggers
Dulcinella beschrijft dat zo:

Liebster is a German word meaning Dearest or Beloved, it can also mean Favorite. The idea behind the Liebster Blog Award is that it is given to upcoming bloggers (with fewer than 200 followers) in order to create new connections and bring attention to wonderful growing blogs.

Nu ben ik niet echt nieuw als blogger, mijn oude lezers weten dat ik sinds 2005 onder dezelfde naam Nuttig en fraai heb geblogd bij weblog. Sinds hun mislukte migratie schrijf ik sinds oktober 2011 bij Blogspot. Het fenomeen 'volgers' is voor mij wel nieuw, op dit moment heb ik er 93.

Regeltje 2 van de Liebster Blog Award is een bedankje naar degene die de Award heeft gegeven en dat is in mijn geval Dulcinella die ik hierbij nogmaals hartelijk wil bedanken!

Regel drie heeft het verzoek om vijf dingen over jezelf te vertellen.
wist je dat
1. ik voordat ik nuttige en fraaie handwerken ging maken jarenlang heb gequilt? Zo maakte ik o.a. een Dear Jane met sitsen en klederdracht ruitstoffen van den Haan en Wagemakers uit Amsterdam
2. Ik ooit een opleiding kleding maken volgde aan de Rotterdamse Snijschool?
3. ik een lijstje heb sinds ik bij Blogspot schrijf, waarin ik alle landen bijhoud waar mijn logjes gelezen worden?
4. dat op dit moment de volgende landen op mijn lijstje voorkomen:

Argentinië Australië Bahrein België Brazilië Bulgarije Canada Colombia Denemarken Dominicaanse republiek Duitsland Filipijnen Finland Frankrijk Gabon Griekenland Hongarije Ierland India Indonesië Italië Japan Jersey Letland Luxemburg Maleisië Marokko Mexico Moldavië Nederland Nederlandse Antillen Nieuw Zeeland Noorwegen Oekraïne Oman Oostenrijk Polen Portugal Quatar Roemenië Rusland Servië Slowakije Spanje Suriname Tsjechië Thailand Turkije Venezuela Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk Vietnam Zuid Afrika Zuid Korea Zweden Zwitserland

5. Dat er ook achter de schermen bij Nuttig en fraai vele vragen over textiel worden gesteld en dat ik het na al die jaren nog steeds heel erg leuk vind om die te beantwoorden.


Tenslotte mag ik dan als nieuwe Liebster Blog Award-houder aan vijf andere bloggers deze onderscheiding doorgeven.

1)Allereerst wil ik Lheurebleue een Liebster Award geven omdat ze me altijd weet te inspireren. Ik ken haar al langer als blogger en ook heb ik haar een aantal keren ontmoet. Ik houd van haar stijl van handwerken, die altijd met een dikke glimlach en een knipoog is

2)Vervolgens wil ik Rafels en Rozen een Liebster Blogaward geven. Mevrouw Rafel stopt altijd zoveel creativiteit in haar handwerk, haar tekeningen en haar ideeën dat het zonde is om haar voor mezelf alleen te houden. Ik hoop dat door de Liebster Blog award nog meer mensen de weg zullen vinden naar dit volgens mij unieke blog.

3) Ook wil ik graag aan Ann de award doorgeven. Een van mijn meest trouwe lezers van overzee. Ook bij haar is het heerlijk om te lezen over haar handwerkpassie.

4)Een tamelijk nieuw 'kid on the block' is Handwerkcafé waddinxveen. Lilian Kok kennen velen misschien nog van de patroontjes van Tantes zolder (my aunt's attick). Dat zij ook een bijzonder leuk handwerkcafé heeft kunnen jullie zien op haar blog.

5) en tot slot ben ik al jaren een vaste bezoeker van Josephine Of het over quilten gaat of over haar hondjes, ik kom er steevast met een 'big smile' vandaan.

Nu rest mij nog om straks alle genomineerden even een berichtje te sturen en tot slot ook nog de achterkant van bovenstaande foto te laten zien en dan..., dan ga ik nog even verder met borduren.

11 opmerkingen:

Lida zei

Gefeliciteerd met je award en wat een leuke dingen noem je allemaal op! Leuk lijstje met landen! Mooie borduurtjes laat je zien en wat leuk die achterkanten ook te tonen! Veel plezier met je steekjes, groetjes
Lida

Annelies zei

Voor mij ben je zeker geen nieuwe blogger en volgens mij heb je veel meer dan 93 volgers.

Anoniem zei

Congratulations on your award, I love to read your blog and see your beautiful work. Thank you also very much for mentioning my blog and passing on the award to me! That is very kind of you.

lheurebleue zei

ik denk hetzelfde als annelies. en ik voel mij meer dan vereerd dat ik die award van een superhandwerkster als jij krijg. en wat een lieve woorden!
ik van mijn kant vind jouw logjes inspirerend en altijd een festijn ...
dus meer dan terecht dat jij de award gewonnen hebt!

dulcinella zei

Ik vond echt dat je hem verdiende: zo'n geweldige projecten waar jij mee bezig bent. Toch nog even dit: ik kom uit Belgie bij Antwerpen), niet uit Duitsland:-)

marcella zei

Excuses, Dulcinella, ik heb het veranderd hierboven.

@Annelies, het aantal 'geregistreerde' volgers is 93, maar aan het aantal dagelijkse lezers te zien zijn het er inderdaad veel meer ;)
Toch vind ik het wel leuk om na die mislukte migratie toch mijn plekje hier weer gevonden te hebben. Het is wel anders dan in de weblog-tijd maar zeker niet minder leuk.

Anoniem zei

Van harte met deze welverdiende award!! Leuk om ook jouw genomineerden te bezoeken, wat een geweldig leuke en creatieve mensen zijn er toch...!!! Geniet maar heerlijk van al deze eer!!

Anny zei

Dank je wel voor de onderscheiding! Ik krijg er helemaal rode wangen van! Volgens mij had ik je al gefeliciteerd en mocht ik je vergeten zijn dan als nog van harte.En dat tasje is heel fraai.

Chris zei

Wat heb je dat leuk omschreven Marcella en je hebt hem helemaal verdiend!!

Phebe and Jane zei

Leuk om wat meer over je achtergrond te lezen. Wat mij betreft heb je de award verdiend!
Groetjes,
Marian

BASJE zei

en na al die lofprijzingen kom ik je toch nog even feliciteren Basje