Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 17 december 2009

De Timmerwerf, De Lier

Eind oktober kwam ik met een weblog-primeurtje over onze aankomende tentoonstelling met prachtig oud en nieuw handwerk in museum De Timmerwerf in het plaatsje De Lier (Westland)
Ik presenteerde toen onze poster waar we tot nu toe bijzonder veel leuke reacties op kregen,

en ondertussen zaten we natuurlijk niet stil.
We deelden in gedachten de ruimte in, bespraken de inhoud van de vitrines, zochten thuis dozen en dozen vol handwerk door en besloten wat wel en wat niet bij de tentoonstelling zou passen. Er werden lapjes gewassen, gestreken en gemerkt, hier en daar werd een en ander hersteld. Uiteindelijk werd alles op foto vastgelegd en daarna netjes opgeborgen in weer andere dozen. Er werden persberichtjes opgesteld en alvast zo hier en daar posters en flyers uitgedeeld. Ik zoomde mijn laatste lapjes en kocht rood lint, waarvoor dat is zie je later.
We zorgden voor een muziekje tijdens de opening, maakten een gastenlijst en...nodigden iemand uit om onze tentoonstelling te openen.
Wie dat is blijft ook nog even geheim, maar we zijn zeer blij dat zij (want het is een zij) zo enthousiast ja zei op onze uitnodiging.
We kregen zo hier en daar het aanbod om nog meer aan de tentoonstellingsstukken toe te voegen, zowel op gebied van textiel als op gebied van handwerkgereedschap. In die laatste 'categorie' krijgen we twee bijzondere dingen in bruikleen en die zul je dus zeker in De Lier kunnen bewonderen.
We bespraken wat bijzondere activiteiten en er werd, speciaal voor de Timmerwerf een klein rood schoollapje ontworpen door niemand minder dan "onze" Elma.

Er zijn nu al een aantal weblog- en andere groepjes die hebben aangekondigd dat ze graag naar de Lier willen komen. Wil of kun je niet op een zaterdag komen, neem dan even contact op met museum De Timmerwerf en maak een afspraak voor een dag door de week. Hun telefoonnummer is: 0174 510 706.

Als je het leuk vindt dat ik er die dag ook ben stuur me dan even een mailtje, dan kijk ik of ook dat mogelijk is.
Wie met een groepje komt en graag koffie, een heerlijke lunch of een high tea wil gebruiken in Theetuin de Bongaard gelegen op het terrein van het museum doet er goed aan vooraf te reserveren. Informatie vind je op hun website.

Komende weken hoop ik dat het even rustig is in mijn hoofd en werk ik gemoedelijk door aan de laatste steekjes maar na de champagne en oliebollen moeten we er allemaal nog even flink tegenaan.

Voor nu besluit ik met een foto van het prachtige pandje waarin het museum is gevestigd:


foto: museum de Timmerwerf

31 Reacties

4 opmerkingen:

Noor zei

En ik maar denken dat je binnenkort nog een tentoonstelling hebt. Ik zag later pas de datum van plaatsen.
Fijne dag, Noor

lheurebleue zei

wat was dat toch een mooie tentoonstelling. en het was leuk daar heel wat medeblogsters te ontmoeten!

marcella zei

Sorry dames, geen nieuws op dat gebied. Ik was bezig met mijn eigen migratie naar Blogspot en vergat de datum te veranderen ;)

Balsemien zei

Ik denk anders nog met veel plezier terug aan deze tentoonstelling Marcella!
PS Heb je je oude reacties allemaal?