Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 11 december 2009

Sinterkerst

Gisteravond, terwijl het hard waaide en ook nog regende, trotseerden I. en ik het gure weer en fietsten we naar de andere kant van het dorp waar onze jaarlijks terugkerende feestelijke pakjesbee werd gehouden.
We hebben tien jaar lang eerst tweemaandelijks en later eens per maand met een vaste groep quilters een Bee gevormd maar na al die jaren was de rek er een beetje uit. Gisteravond zouden we voor het laatst bij elkaar komen om nog een keer Sinterkerst te vieren.

Anny had voor iedereen een

roos gemaakt; behalve handig met naald en draad is ze ook een erg goede illustrator. Dankjewel A voor je lieve en bijzondere cadeautje, ik ga hem dragen, mett aanhangsel ;)

Hierna kwam het onderwerp kerstkaart ter tafel en veranderden de diverse stapeltjes kerstkaarten van eigenaar en werden ook nog snel de laatste wensjes erop geschreven

Koffie, kransjes, kruidnootjes, chocoladeklokjes, schuimpjes en eindelijk,

e i n d e l i j k kwam de doos met pakjes.

Direct zat de stemming er flink in en liet ieder zijn voorkeuren voor deze of juist die andere verpakking zien, er werd gedobbeld en geknabbeld en ondertussen liep de kookwekker door.

Het knalroze pakje rechts trok natuurlijk flink de aandacht en ook het groen-wit geruite pakje links was erg begeerlijk. Dat kwam natuurlijk omdat de gehaakte cupcake er bovenop al een cadeautje op zich was. Voor de goede speurneuzen is het niet moeilijk te raden van wie dat pakje afkomstig is ;)

Toen de kookwekker afliep was ieder eigenaar van het pakje voor zich en kon het uitpakken beginnen. Ook daar moest eerst een 6 voor gedobbeld worden. Wij weten wel hoe je de avond kunt rekken :)

Enige uren later was dit de oogst in uitgepakte toestand:

Ik hoor al weer een paar mensen roepen: "ik kan het niet zie-hien" en voor hen volgen er nog wat foto’s:

ik kreeg het egel-speldenkussentje, derde foto direct boven het kleinste boekje. Wat ik zelf maakte?
Je mag raden, maar binnenkort weet je het zeker want een tweede "ding" is in de maak ;)

We besloten de gezellige avond met de afspraak dat we in december 2010 toch weer bij elkaar komen, want de Sinterkerst traditie houden we in ere.

27 Reacties

Geen opmerkingen: