zondag 30 oktober 2011

zondagmiddagraadsels

Voor jullie zijn de volgende handwerkjes nog een raadsel, voor mij niet natuurlijk, ik weet heus wel wat ik aan het maken ben.
Alsof er morgen geen update van
de Vierlande lap is begon ik deze middag aan een klein priegelig borduurwerkje, grotendeels over één stofdraadje op een klein lapje linnen. Gewoon, alsof er geen huiswerk per slakkenpost was gekomen
begon ik met mijn lapje linnen,16 draads, het patroontje van Marie, een lapje zijde,rood en een bijpassende kleur garen, DMC 815 aan iets nieuws. Zo gaat dat.
Als dit wordt zoals het moet worden gaat het iets heel leuks, moois, schattigs, beeldschoon's opleveren en ik wil jullie alvast verklappen dat ik het zakje met patroon en verdere benodigdheden al een paar maanden in huis heb. Wachtend op de dag dat ik er even lekker de tijd voor zou kunnen nemen. De tuin werd niets vandaag, het miezert en het is geen gezellig tuinweer. Het huiswerk kan nog een dagje wachten en aan de Vierlande lap had ik natuurlijk al eerder wat steekjes toegevoegd.
geniet van jullie zondag, ik ga nog even verder met mijn projectje...

9 opmerkingen:

marijna zei

Je maakt ons wel erg nieuwsgierig. Voo het mini werk borduur ikook op 15 of 16 draads stof. Ik heb er wel een vewrgrootglas bij nodig als het zo klein is.

marcella zei

@Marijna, over één draadje op 16 draads linnen doe ik ook met een loep-lamp. Jij zult wel vaker dit heel kleine gefriemel maken voor je poppenhuizen.

Gerard zei

Mijn kerstlap is op 16 draads linnen en ik heb dan een -2,5 brilletje op, dat als een loep werkt. Het belangrijkst is goed licht! Als het te donker wordt gaat de daglichtlamp aan. Maar doe ik een werkje over één draadje dan gaat onmiddellijk de daglichtlamp aan en de loep klap ik dan uit en leg het brilletje weg.
Ben wel benieuwd wat het gaat worden...

Anoniem zei

Handig, die borduurtips! We wachten met spanning af, wat dit allemaal voor moois gaat opleveren! Halen jullie ook patronen van internet, of alles uit boeken? Heb zelf nu een schattig lapje lichtbruin/grijs borduurlinnen gekocht, en zoek nog iets 'leuks' om er met wit op te borduren. Het is voor mijn doen ook erg fijntjes, heb geen idee van aantal draden etc, maar ik kom vast wel een keer iets tegen! Veel plezier met je nieuwe werkje!

lheurebleue zei

ja, ja, een bekend fenomeen: er zijn dringende dingen te doen en dan begin je aan iets helemaal anders.
en je weet de spanning wel op te voeren. nieuwsgierig!!!!!!!!

Lida zei

Ziet er al erg aantrekkelijk uitm aar het zijn dan ook echt mijn kleurtjes, ben heel benieuwd wat het gaat worden! Groetjes
Lida

marcella zei

@Gerard, nog even geduld, het rode borduurtje gaat nog wel eventjes duren, en aan het 'huiswerk wordt ook hard gewerkt.

@Lupineke, Ik haal zelden een patroontje van internet, meestal borduur ik van een gekocht patroon of iets uit een boek en de souvenir- werkstukjes (nog niet op deze site) heb ik zelf bij elkaar gerommeld. Lijkt me wel mooi om op bruin/grijslinnen met wit te borduren. Wat dacht je van iets kantachtigs? (kruissteekjes met stiksteekjes) even tellen eerst hoeveel draads jouw lapje is.

@Lheurebleue, af en toe moet je je geheimpjes bewaren...( al moet ik eerlijk zeggen dat ik eigenlijk het rode dingetje af had willen hebben voor een logje maar dat dat nét niet lukte voor donker :)

@Lida, even geduld nog...:)

Gerard zei

Een rectificatie:

Het brilletje, dat ik gebruik, heeft een +2,5 sterkte en daardoor werkt het als een loep! (Géén min- brilletje, want dat zijn mijn ogen al...)

Marijke zei

Dit wordt vast heel erg mooi. Ik ben heel benieuwd! Groetjes van Marijke