Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 22 oktober 2011

Uit de school geklapt, 2

Vandaag was ik in Muzee Scheveningen om de tentoonstelling Uit de school geklapt te bezoeken. Ik was daar samen met Basje van mijn borduurgroep en er zouden ook twee groepjes handwerksters uit Limburg naar Muzee afreizen. Rond half twee arriveerden Basje en ik bij Muzee en hoorden bij de balie dat er zelfs mensen uit België waren gekomen. Eenmaal het toegangspoortje door liepen wij het eerst het groepje van Jessie tegen het lijf en boven aangekomen bleek ook Jeanny met haar groepje Aan de rol te zijn. In hun gezelschap bevond zich inderdaad een mevrouw uit België, Erica Uten, bij velen bekend om haar prachtige gebreide Quaker pinballs. Het was een gezellige middag met veel gepraat over handwerkjes.
Een mooi hoekje in de vitrine met o.a. een tapisserierolletje volgens patroon van Rosina Luger,
een negental journaalquiltjes, mooi gerangschikt op de muur,
een wandje met allerlei borduurwerk van knottedoek tot theedoek.

Hier staat de (kinder-)strijkplank klaar onder de Scheveningse rode schoollapjes. Ook te zien was dit prachtige goudborduurwerk:
Natuurlijk is er nog veel meer moois te zien en te bewonderen op de tentoonstelling. Zo is er een uitgebreide en zeer schitterende lap in Schwälmerborduurwerk. Er zijn verschillende prachtige lappen in Hedebo, een aantal lappen in Marker borduur- en sneewerk, er is weefwerk, kloskant en er zijn een aantal quilts te zien. Mijn Souvenir de ma Vie ligt in een lange vitrine te pronk en er zijn oude en nieuwe merk- en stoplappen te bekijken. Na het bezoek aan de tentoonstelling hebben we nagepraat in het museum café en hielden daar een kleine show and tell. Van Basje kreeg ik een bijzonder cadeau, dat laat ik in een volgend logje zien.

16 opmerkingen:

Jeanny zei

Het was op een zonovergoten dag, dat we een mooie tentoonstelling bezochten, gezellig hebben bijgepraat en zelfs een wandeling hebben gemaakt langs de bijna rimpelloze Scheveningse zee.

lupineke zei

Wat leuk om te zien en lezen hoe bijzonder de tentoonstelling is! En het is altijd zo inspirerend om mede-handwerksters te ontmoeten! Je deelt een passie en dat schept een band... Mooie foto' heb je gemaakt, nu krijg je echt een beeld van het geheel. Fijne zondag, groetjes van Lupineke

Lida zei

Wat jammer, dat jullie daar allemaal waren, ik wil er ook nog graag naar toe en heb jullie dus gemist. Fijn dat Basje met jou mee was, leuk een dagje ertussen uit voor haar!
Het ziet er schitterend uit, dus ik ga snel kijken wanneer ik er terecht kan. Fijne zondag
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een moois is daar te zien, wat moet dat een gezellige dag geweest zijn.

Groetjes
Ines

Phebe and Jane zei

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Jammer dat Scheveningen voor mij zo ver weg is.
Fijne zondag.
Groetjes,
Marian

jessie zei

Het was een zeer geslaagde dag, we hebben gesmuld van je werkjes! Fijne zondag !

Oude lappen zei

Wat heb jij geluk om met vriendinnen naar zo'n tentoonstelling te kunnen. Koester dit want voor je het weet is het voorbij.
Zo sta je alleen en kun je niet meer naar zulke dingen.
Groetjes en nog een fijne zondag Liliane

Anny zei

Ben nog niet naar Scheveningen afgereisd... maar het lijkt de moeite meer dan waard. En dan zo gezellig even napraten en iedereen weer zien! Leuk!

Corrie zei

Derde poging om een reactie te plaatsen Marcella, de aanhouder wint! Ik zie twee schitterende borduurpatronen, van Rosina Luger en van de Dear Jane en die liggen hier nog steeds te wachten om gemaakt te worden. Shame on me! Heerlijk om weer terug te zijn bij de blogfamilie en dank voor je welkom.

Willy zei

Hej Marcella leuk om zo samen van de tentoonstelling te genieten en over handwerk te praten.

josé zei

Al een mooi voorproefje wat ons te wachten staat,ik werd getipt. Waar ik heel blij mee ben.

Marcella ik kom met Lies dinsdag naar Scheveningen om al het moois te kunnen bekijken van jullie ik heb er zin.

Ik hoop nog op mooi weer dan kunnen er ook nog andere dingen gedaan worden,gaan vroeg opstap met de trein.

Ik kan begrijpen dat je er niet iedere dag bent, is niet te doen. Maar wilde je het toch laten weten wanneer wij gingen.

Liefs José

betty prins zei

Heel gezellig zo met elkaar te genieten van deze tentoonstelling. Ik ga nog, maar verheug mij er nu al op.

Joke zei

Dat was dus op allerlei gebied een bijzondere dag. Ontzettend leuk dat je ons laat mee genieten.

lheurebleue zei

ik hoop dat het mij lukt de tentoonstelling te bezoeken.

Gerard zei

Jammer dat zo'n mooie en interessante tentoonstelling meestal NiET samen valt met een bezoekje aan Nederland. Dat zijn de min punten van het leven in Frankrijk, maar daar staat genoeg tegenover om echt niet terug te verhuizen! Ik kan gelukkig schitterende werkjes zien op jouw weblog waar je zulke goede duidelijke foto's op plaatst. Bedankt!
Hangt de schwalmische lap van Annemieke ook op de tentoonstelling of heeft Sytske de hare op tijd af kunnen krijgen?

Trijnie zei

Bedankt voor de aardige blog die je schreef.
Vandaag waren er twee groepen van 20 personen in Muzee. Druk maar gezellig.
De reacties maken dat je plezier hebt in de rondleiding.