Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 3 juli 2010

Tien dagen later

Misschien dachten jullie dat ik op vakantie was, want het was de afgelopen dagen erg stil op nuttig en fraai.
Ik was gewoon thuis maar had andere dingen te doen. Zoonlief was hier, hij woonde tijdelijk in Groningen vanwege zijn afstudeerstage en kwam het weekend voor zijn presentatie en afstuderen hier. Ondertussen maakte ik hexagonnetjes omdat dat zo gezellig te combineren was met een filmpje en een potje thee.
Daarna  was er de afstudeerpresentatie - een welverdiende 8 - en een feestje en vervolgens nog wat 'breakfast and bed' hier thuis omdat zijn eigen flat ook nog een tijdelijke bewoner had.
Inmiddels is de rust weergekeerd en heb ik zelfs nog wat stukjes aan Rosina Luger kunnen toevoegen: vijf  stukjes om precies te zijn. (sinds de vorige update)
 
En na het schrijven van dit logje ga ik verder aan Bonheur 23. Ik ben dus inmiddels ruim over de helft. Verder vond ik nog een mooi boek voor de prijs van een glossy:
en een rood schoolmerklapje uit Delft
en ook nog twee mooie zakdoekjes 'pour la collection'
de een van een tikje grauw linnen, de ander van hagelwit linnen batist maar beiden handgemaakt en met een mooi monogrammetje er op geborduurd. Ik heb zelfs nog wat afgedongen op de prijs van het tweetal.
Het is nu wat minder warm hier zodat ik de komende dagen eens lekker met een handwerkje op schoot wil genieten van de zomer.
Fijn weekend!

Geen opmerkingen: