Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 22 juni 2010

Theedoeken en andere verhalen

Vandaag laat ik voor de derde keer mijn Albert-Heijn doeken zien. Begon ik aanvankelijk zeer enthousiast met Een Zeer Uitgebreide bedoeld om -als hij klaar is- een van de vele handwerkprojecten in op te bergen, al snel bedacht ik me dat het leuk was als ik en nog eentje bij zou maken ditmaal voor mijn moeder die vandaag jarig is.
Het ligt voor de hand dat laatstgenoemde prioriteit kreeg. Ik heb hem al een tijdje af en straks pak ik hem in een mooi papier met strik in. Maar niet voordat ik hem hier nog even laat zien natuurlijk:
De andere theedoek kreeg ook nog een klein stukje erbij
waardoor het geheel er nu zo uitziet:
Voorlopig tenminste, ik vroeg namelijk aan de handwerkvriendinnen of zij vonden dat er nog meer op de lap moest als het laatste stofstaaltje er op was geborduurd. Het leek wel een spreekkoor:"JA". Van je vriendinnen moet je het maar hebben ;)
Eerst ga ik nog wat anders doen, één van de twee zakdoekjes die ik deze week kocht heeft een kleine beschadiging:
die ga ik eerst herstellen, ik heb het alvast opgespeld om beter te kunnen zien hoe ik dat ga aanpakken.
Mijn naaietuitje ligt er al klaar voor
Fijne dag allemaal en kijk ook even bij Dijn voor nog meer theedoeken nieuwtjes
dag,dag

Geen opmerkingen: