Nuttig en fraai



Nuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 2 juli 2009

Een luchtig onderwerpje

Heerlijk dat warme zomerse weer en daarom deze keer een wat luchtiger onderwerp.
Ik ben lekker met van alles bezig: de rode boompjes quilt ligt even in een hoek en als alternatief werk ik aan het 17e eeuwse linnen lapje. Zo af en toe doe ik een paar steekjes, want met dit heel fijne linnen kan ik niet te lang achter elkaar bezig zijn.
Ter afwisseling maakte ik een zakdoekje voor de collectie, maar daarover later meer. Ook rommelde ik rond op een nieuw lapje voor mijn Souvenir.
Een lapje in Hedebo, dezelfde techniek als in de grotere lap die ik eerder liet zien.
Dit is wat ik tot nu toe heb:

Dit lapje wordt op 16 draads linnen geborduurd en is dus heel wat fijner dan het grotere exemplaar wat ik vorig jaar maakte. Met het vierkantje heb ik nog een plannetje en de rest van de lap ontstaat vanzelf al voortbordurend.
Ik vind dit erg leuk werk en het lukt me steeds beter om de Hardanger-achtige vierkantjes mooi te vullen.

Ook lukte het me ondanks de warme, klamme handjes om nog twee lapjes met een tule randje ertussen aan mijn souvenir te zetten

Afgelopen zondag waren we bij een kofferbak verkoop hier in de buurt, ik vond er deze spoeltjes:

De kartonnen spoeltjes zijn een fractie groter dan de metalen spoeltjes van mijn naaimachine en ze zijn ongeveer twee milimeter platter. Het groene spoeltje is groter dan de andere. Ik zou heel graag weten of iemand van jullie deze spoeltjes kent en weet waar ze voor gebruikt werden. Ook zou ik graag weten hoe oud ze zijn.

24 Reacties

Geen opmerkingen: