Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 27 mei 2009

Oud textiel

Vorige week schreef Berthi een log over textielkunstenares Rosalind Wyatt die o.a. aan een antiek en prachtig zakdoekje haar eigentijdse borduurwerk – een geborduurde tekst- toevoegde.
Aan de vele reacties te zien was het borduurwerk van Rosalind nogal een heet hangijzer: "mag" je nu wel of niet oud textiel veranderen en in feite de historische waarde daarmee veranderen.
Schreef de een het een vorm van cultuurbarbarisme te vinden en vond de ander dat antieke stukken (vooral die nog ongeschonden zijn) bewaard moeten blijven. Toch waren er ook mildere reacties al dan niet met de suggestie dat er in zo’n geval ook een replica zakdoekje gebruikt zou kunnen worden.

Geen opmerkingen: