zaterdag 16 mei 2009

Een beetje van Margreet en een beetje van mij

Na lapje zes van de rol is nu dan lapje zeven aan de beurt.
Een graai in de map leverde een zeer nuttig lapje op wat nog niet van een onder- en bovenzoompje was voorzien. Terwijl het tule randje nog in de maak is begon ik vast met zomen. Ik maakte me er als een Jantje van Leiden vanaf met een machinaal gestikt zoompje wat ik aan de onderkant nog extra versierde met een dubbel siersteekje in zijde. Heb ik het toch weer goed gemaakt met iets eigens ;)
Omdat het lapje langer was dan er techniekjes waren had ik nog wat ruimte over voor een monogram.

Deze lag al een tijdje naar me te stralen vanaf de geprinte versie van het cursusprogramma van Needles4all.
Toevallig wel mijn letters en wat een beauty! Ik besloot hem even te lenen om te kijken of zo’n workshop iets voor mij is en zie hier het resultaat van toch een hele avond en een halve ochtend flink doorwerken:

Kijk, dit valt niet tegen hè ? Maar omdat er bij Margreet altijd zoveel fijne kneepjes te leren zijn heb ik me vast op voorhand opgegeven voor als de workshop ooit in mijn buurt komt. Geduld is een schone zaak.

Dit is de rest van mijn nuttige lapje:

een lapje met splitjes, naden, knoopjes, knoopsgaten en allerlei handige dingetjes die een jonge naaister zoal zal moeten leren. Hier en hier vind je eerdere logs over dit nuttige lapje met meer gedetailleerde foto’s.

De bovenkant van het lapje heb ik eveneens met een machinaal steekje afgewerkt en daarna kwam er een zigzagbandje tegenaan:

Voor de foto heb ik de rode achterkant van een quilt gebruikt als ondergrond. Staat prima, zo’n rood achtergrondje

12 Reacties

Geen opmerkingen: