Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 10 mei 2009

Hard gewerkt

Al weer een week geleden dat ik mijn laatste logje schreef. Nu heb je natuurlijk niet dagelijks nieuws te melden als je gespreksonderwerp je handwerk is.
Toch was het een drukke week: er was weer een afmaak-dag en mijn tienjarenplan in rood-wit begint nu echt ergens op te lijken. Kinderachtig als ik soms ben tekende ik een schema met de nog te quilten delen en het stimuleert enorm als je daar telkens een klein stukje van af kunt strepen. Dat houdt de moed erin
en moed heb je bepaald nodig om een bundeltje blokken van tien jaar geleden toch tot een deken om te toveren. Nog even en ik "mag" aan de rand en daarna is het een kwestie van rood lapje voor de bies uitzoeken en en wat snij- en naaiwerk.

Ander en nogal ongebruikelijk handwerk maakte ik voor S.I.L, oftewel Mijn Lieve Schoonzoon. Hij wilde een logo op zijn vest en dat kostte heel wat inspiratie en de nodige transpiratie. Ik ben benieuwd hoe hij het vindt.

Als kers op de pudding "deed" ik ook nog een stukje Souvenir en daar gaat dit logje over.

Ik had een mooi randje geborduurd op tule en dat wilde ik tussen lapje vijf en lapje zes naaien. Lapje zes behoefde nog wat afwerking voordat ik aan het tulenaaien toekwam dus daar ging ik eerst mee aan de slag. Ik naaide er ook nog een mooi monogram op.

Een tijdje geleden kreeg ik bijzonder fijne post uit Frankrijk met behalve een erg lieve en lange brief ook een heleboel oude Franse bandjes, klosjes garen en ook de bewuste monogrammetjes. Voor je souvenir schreef ze en aanvankelijk vond ik dat allemaal veel te mooi en te bijzonder om zomaar te gebruiken. Na enige tijd van koestering van mijn schatten heb ik dan toch een begin gemaakt met het gebruik ervan en dit monogram bevalt me geweldig bovenaan mijn Point de Saxe lapje. Misschien knip ik de stof aan de achterkant nog weg maar daar vraag ik eerst advies over voordat ik de schaar er in zet. Gelukkig zie ik binnenkort iemand die me daar vast raad in kan geven.

en nog een fotootje van het zelfde ;)

ik heb inmiddels zes lapjes van mijn Souvenir aan elkaar, bij elkaar zo’n 1.70 meter of meer schat ik.

van boven naar beneden heb ik nu dit:

het geheel wordt straks in een mooie rode lap genaaid en ik ben heel benieuwd hoe het er dan uit ziet.

Nu is lapje zeven aan de beurt. Ik heb alle lapjes op volgorde gelegd en welke het zevende is? ik heb geen idee. Maar eerst ga ik een nieuw randje uitzoeken om op tule te borduren.

27 Reacties

Geen opmerkingen: