Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 29 april 2009

Oranje, Blanje, Bleu

Eigenlijk heb ik niet zo heel veel nieuws te melden. Het stoplapje gaat – in iets langzamer tempo dan de eerste weken verder. Mooie stopjes worden het, ik ben nu bezig met het derde kwart en ik geniet er enorm van als ik er aan werk.

Voor de Oranje sfeer mijn nieuwste plantje op de foto gezet met een naaldenboekje in rood en wit en een porseleinen (kerst)balletje in Delfts blauw. Morgen mogen we een oranje tompoes en een glaasje oranjebitter en dan gaan we heerlijk voor de buis naar het defilé kijken. Ik hoop op leuke beelden van de mini prinsjes en – prinsesjes.

Toch een beetje nieuw is mijn nieuwste randje tule borduurwerk. In het begin zat ik vreselijk te tobben met het borduren van de zeshoekjes in de tule maar nu durf ik al wat moeilijker randjes aan. Deze ben ik zondag begonnen en het is een vrij bewerkelijk randje:

Het ondergrond kartonnetje is bij toeval oranje, het lag in de buurt toen ik een kartonnetje zocht. Als het randje klaar is naai ik het aan het volgende lapje van mijn Souvenir de ma Vie. Aan de achterkant en zijkanten van mijn souvenir wordt ook gewerkt: Ik heb bij Elma prachtige donkerrode stof besteld via vriendin Trijnie en afgelopen week belde Trijnie toen ze bij Elma was of ze voor mij ook vast de de stof gebruiksklaar zouden dicht stikken. Een geweldig lief aanbod wat ik uiteraard dankbaar heb aanvaard.
Heel erg bedankt allebei!

Het quilten van de Eeuwige Rode gaat ineens vrij vlot, deze week opnieuw een dag bij een vriendin gequilt en ik heb zelfs een sjabloon voor de rand gekocht. Dit patroon is eigenlijk iets te breed voor mijn rand maar ik kan er een stukje van weglaten. Ik vond het wel een erg mooie veer die natuurlijk prima bij de rest van het quiltwerk past.

Je zag hem natuurlijk al liggen, rechts op de foto op het stoeltje van Sophie: de nieuwe Anna en wat is ie deze maand weer leuk. Ik viel als een blok voor onderstaande vogeltjes, leuk in het rood met het takje in Richelieu. Er staan nog meer patroontjes in rood met verschillende technieken in het blad. Ook zag ik erg lieve gehaakte hartjes voorbij komen. Straks eens even er lekker voor gaan zitten met de Anna op schoot

21 Reacties

Geen opmerkingen: