Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 11 maart 2009

Zandzakje

Ik heb er eindelijk weer eens eentje gemaakt. Een speldenkussentje
Eigenlijk is het meer een speldenkussen of een speldenkus.
Het ding is nogal groot namelijk.
Ter lering ende vermaeck heb ik er een schaartje bijgelegd en een klosje garen waardoor het formaat wat duidelijker wordt.

Omdat "men" beweert dat spelden scherp blijven in zand heb ik het zakje opgevuld met zand. Er ging meer dan een kg in mijn kussentje dus ik zal hem niet gauw kwijt raken ;)

Het mooie lapje eronder kocht ik bij Sanny de Zoete in Delft. Ik viel als een blok voor het prachtige naaldkantje en de combinatie met Frans borduurwerk.
Een close-upje van het naaldkant vind je hier .


27 Reacties

Geen opmerkingen: