Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 4 maart 2009

Ships

of om in het vocabulaire van Dijn te blijven: shoot!
Want terwijl Dijn me zo allervriendelijkst had uitgenodigd om haar theesoiree bij te wonen ben ik haar en haar theeschenkerij glad vergeten.

Natuurlijk heb ik een smoes. Een zielige deze keer.
Sinds het laatste logje ben ik aardig geveld door iets wat men een luchtweginfectie noemt. Op Sophietje gepast en daarna kreeg oma het ook. Dat betekende het hele weekend met koorts in bed, maandag dacht ik het nog te kunnen redden maar dinsdag werd ik wakker met het gevoel alsof iemand een paar zakken tuinaarde boven op mij had gelegd.
Ik heb nu "een kuurtje".
Ik jaagde er acht pakjes zakdoekjes doorheen en dronk liters thee.
Maar zoals gezegd, niet bij Dijn. Met een hoofd vol wattenbolletjes heb ik daar geen moment meer aan gedacht. Plannen had ik wel voor de soiree maar zelfs die zijn ergens in mijn watjeswereld verdwenen.

Ik ga maar even op reis, in gedachten dan, want ik moet er nog even niet aan denken om het ook echt te doen.

een ouwetje uit een Ariadne uit de jaren 90 (schat ik)

ik ga nog even snuiten, dag!

Geplaatst in borduurwerk | 26 Reacties

Geen opmerkingen: