Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 8 maart 2009

Van alles

Ik denk dat Dijn vandaag hier is en ik zit ondertussen lekker in mijn eentje aan de thee.

Experimenteel heb ik linksonder mijn nuttigenfraai logo op de foto bijgevoegd: ik heb namelijk een nieuwe laptop met allerlei nieuwe, nuttige, fraaie en hopeloos onvindbare opties. Dit is een van mijn probeerseltjes, een mens is gelukkig nooit te oud om te leren :)

Primeur op deze zondag is de eerste foto van haar van nuttig en fraai; was ik voorheen niet zo "happig" om met foto en al op het www te staan, voor deze keer maak ik een uitzondering.(Dan weten jullie maar hoe ik er uitzie)

Zij is na een week sniffen en snotteren weer aan het werk gegaan en vandaag was het koopzondag in haar winkel. Er was een klant ook, een echte dame zo te zien.

Als een echte dame repte zij niet over het duidelijk te kort aan winkelwaren. Ze kocht een paar tijdschriften en wat strengetjes DMC en ze zei dat ze binnenkort terugkomt om linnen en quiltstoffen te kopen.

(Met dank aan Liesje voor de prachtige winkeljuf en -klant)

Dan heb ik ook mijn ingelijste merklapje terug en zoals beloofd hierbij een foto van het lapje in de huidige staat:

Ik ben er zelf heel tevreden mee, de kleur van de lijst is prachtig: mat goud met een fijn randje ivoorwit langs de binnenrand en aan de buitenkanten donkerbruin. Mijn lief mag vaker mee om een lijstje uit te zoeken.

Fijne zondag allemaal!

20 Reacties

Geen opmerkingen: