Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 13 maart 2009

Helemaal anders

Ik schreef het hier al: ik had me een beetje in de nesten gewerkt. Het inzetten van het gehaakte hartje was op zich prima gelukt, maar de afwerking wilde niet helemaal zoals ik bedacht had. Om precies te zijn het wilde helemaal niet zoals ik me had voorgesteld.
Het ondergrond lapje was gewone katoen en achteraf gezien eigenlijk te fijn om uit te voeren wat ik van plan was: ik wilde met wat open naaiwerk een luchtig tintje aan het lapje geven en op die manier het open karakter van het haakwerk aan laten sluiten bij het open naaiwerk.
Het haakwerkje is- alhoewel fijntjes- toch relatief grof. Door een dichtgeweven lapje te gebruiken kwam het haakwerk niet helemaal tot zijn recht vond ik achteraf en dus er werd uitgehaald en uitgehuild. Ik was toch nog met zakdoekjes in de weer dus dat gaf niet.
Ik besloot eerst om het twaalf-draads zandzakje uit het vorige logje te maken; dat paste beter bij mijn humeur en mijn handigheid van het moment.

Daarna begon ik aan poging twee van het inzetten van hart.
Dit keer een vierkant gat waarvan ik de open gedeeltes opvulde met naaldkant.

Zie hier het resultaat van mijn geploeter:

Mijn hartje "zwemt" nu tussen de naaldkantjes, er komen nog wat mooie open zoompjes onder en boven en dan kan ie zo aan de rol.

32 Reacties

Geen opmerkingen: