vrijdag 13 maart 2009

Helemaal anders

Ik schreef het hier al: ik had me een beetje in de nesten gewerkt. Het inzetten van het gehaakte hartje was op zich prima gelukt, maar de afwerking wilde niet helemaal zoals ik bedacht had. Om precies te zijn het wilde helemaal niet zoals ik me had voorgesteld.
Het ondergrond lapje was gewone katoen en achteraf gezien eigenlijk te fijn om uit te voeren wat ik van plan was: ik wilde met wat open naaiwerk een luchtig tintje aan het lapje geven en op die manier het open karakter van het haakwerk aan laten sluiten bij het open naaiwerk.
Het haakwerkje is- alhoewel fijntjes- toch relatief grof. Door een dichtgeweven lapje te gebruiken kwam het haakwerk niet helemaal tot zijn recht vond ik achteraf en dus er werd uitgehaald en uitgehuild. Ik was toch nog met zakdoekjes in de weer dus dat gaf niet.
Ik besloot eerst om het twaalf-draads zandzakje uit het vorige logje te maken; dat paste beter bij mijn humeur en mijn handigheid van het moment.

Daarna begon ik aan poging twee van het inzetten van hart.
Dit keer een vierkant gat waarvan ik de open gedeeltes opvulde met naaldkant.

Zie hier het resultaat van mijn geploeter:

Mijn hartje "zwemt" nu tussen de naaldkantjes, er komen nog wat mooie open zoompjes onder en boven en dan kan ie zo aan de rol.

32 Reacties

Geen opmerkingen: