Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 18 januari 2009

Uniek zakdoekje

Ik had beloofd om nog wat meer te vertellen over mijn zakdoekendagje in Delft. Voor ik naar de bushalte wilde lopen stond er een vriendin aan de deur met een prachtige bos tulpen, zo lief! Ze kon helaas niet mee naar Delft en kwam vanuit het buurdorp gefietst om me toch even te feliciteren.

Eenmaal aangekomen in Delft verraste Annette me met een flinke stapel zakdoekjes:

mijn jonge verzameling groeit al aardig. Het is zo leuk om al die prachtige, soms aandoenlijk lelijke, bedrukte, machinaal gemaakte, soms schitterend gehandwerkte exemplaren bij elkaar te zien. Wat een diversiteit is er toch in zakdoekjes, leuk!

Bij Sanny waren voor de gelegenheid ook speciale zakdoekjes te koop:

ik zal het tekstfragmentje nog even uitvergroten dan kunnen jullie puzzelen wat er op staat:

Ze zijn nog te koop in de winkel van Sanny de Zoete , maar ik denk dat je snel moet zijn want op is vermoedelijk echt op.

Voor de prijswinnaars waren er drie unieke doekjes gemaakt:

En mijn zakdoekje vond ik al een prijs op zich! Bijzonder leuk voor de collectie.
De eigenlijke prijs voor mijn winnende zakdoekje is een overnachting met mijn lief in deze luxe B&B , ik heb een heel jaar de tijd om daar een prachtige dag en nacht voor uit te zoeken.

Bij Sanny kon ik het niet laten om dit prachtige servetje te kopen. Ik viel als een blok voor het prachtige naaldkant, het mooie regelmatige schulprandje en het prachtige borduurwerk wat zo mooi bol boven op de stof ligt.

Er is een monogram op geborduurd BVM, wat zoveel wil zeggen als Bedoeld Voor Marcella ;)
Voor de foto heb ik er een rood papiertje onder gelegd.

25 Reacties

Geen opmerkingen: