Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 20 januari 2009

Handwerken zonder grenzen

Het volgende berichtje staat te lezen in Handwerken zonder Grenzen nummer 151 dat eind januari verschijnt:

"Handwerken zonder Grenzen wil zich verder ontwikkelen tot een structureel kwalitatief hoogstaand magazine en heeft gezocht naar een passende formule. In dat kader is door de uitgever contact gelegd met de waarschijnlijk nog bij velen bekende Margreet Beemsterboer.
Zij gaat zich vanaf nu als hoofdredacteur inzetten voor Handwerken zonder Grenzen samen met Ineke Siewertsen, haar collega bij Needles4all "

Dit goede nieuws staat ook te lezen op de weblog van Berthi

"Een grens betekent: tot hier en niet verder. Zonder grenzen kan dus ver gaan, want als je al een grens bereikt, kan die worden verlegd of overschreden. Ik vind het leuk om mijn grenzen te verleggen. Daarbij ben ik altijd op zoek naar traditie, oorspronkelijke handwerktechnieken en nieuwe toepassingen. Handwerk intrigeert mij. De motieven, technieken, het gebruikte materiaal maar vooral ook de mensen die het kunnen maken", schreef Margreet eerder.
Ik kan niet anders dan het volmondig met haar eens zijn en ben blij dat Margreet opnieuw haar grenzen voor ons verlegt samen met Ineke.

Ineke heeft in relatief korte tijd een prachtig "lesgebeuren" neergezet met Needles4all, niet alleen de lessen zijn heerlijk om te volgen maar ook de website is grenzeloos mooi.

Ik kijk met veel plezier uit naar de samenwerking van Margreet en Ineke voor Handwerken zonder Grenzen en weet bijna zeker dat jullie beiden ook onze (handwerk-)grenzen regelmatig zullen verleggen.

Heel veel succes gewenst Margreet en Ineke

24 Reacties

Geen opmerkingen: