Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 17 januari 2009

Een fraaie dag

Eigenlijk zou ik vandaag een dagje winkelen in Utrecht met Annette en toen ik in november hoorde dat de opening van de tentoonstelling "zakdoekje leggen" vandaag in Delft zou zijn dacht ik "jammer, dat ik daar niet bij kan zijn".
Toen daarna het bericht kwam dat ik de eerste prijs had gewonnen met mijn zakdoekje hebben Annette en ik de boel omgegooid en zijn we vandaag naar Delft gegaan, Utrecht stellen we uit tot later.

We waren er al vroeg en ons eerste winkelbezoek was de winkel van Sanny de Zoete . Lekker op ons gemak hebben we daar alles bekeken, zagen we de prachtigste tafelkleden uitgespreid worden voor een klant, vond ik een prachtig klein servetje wat echt mee naar huis moest, kreeg ik een mooi lapje oud linnen cadeau en bewonderden we een kleine maar bijzonder fraaie Souvenir de ma Jeunesse. Ook namen we alvast een voorproefje van de tentoonstelling van de wedstrijdzakdoekjes en een verzameling antieke zakdoekjes van een oudere dame. Ook Sanny had een en ander aan mooie oude zakdoekjes neergelegd.

tegen enen gingen we op weg voor een lange en zeer gezellige lunch en daarna hebben Annette en ik nog wat gewinkeld in de Delftse binnenstad. Tegen vieren gingen we terug naar de winkel van Sanny waar inmiddels al een flink gezelschap aanwezig was voor de prijsuitreiking.
Met een hapje en een drankje (uit fantastisch mooie glazen)in de hand kon het feest beginnen.

Er waren erg mooie zakdoekjes ingezonden – een aantal daarvan laat ik hieronder zien en alle inzendingen plus de oude zakdoekjes zijn tot eind januari te zien zowel in de etalage als in de winkel.
Het is echt de moeite waard om te gaan kijken.

Ik vond deze heel eigenwijs met het poppetje erop en de kleine hoekjes van oude zakdoeken die langs de rand zijn genaaid.

Dit zakdoekje is vermoedelijk net als de mijne voor een kleinkind gemaakt, ik vond hem erg leuk vanwege de vele handwerktechnieken die de maakster gebruikte en de leuke compositie.

ook aan dit zakdoekje zijn de vele uren handwerk af te zien. De tekst is in kleine kruissteekjes geborduurd. Een prachtig "ikke-doekje".

en dan de mijne, die moest natuurlijk ook even (door de etalageruit) gefotografeerd. Ik doe straks alle foto’s, briefjes en informatie met het zakdoekje in een map en als Sophie er ooit belangstelling voor krijgt mag ze het allemaal meenemen.

volgend logje meer over zakdoekjes

19 Reacties

Geen opmerkingen: