Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 8 mei 2008

Rood, kleiner, klaarst

Ik had nog wat speldennieuws beloofd.

Waar waren we gebleven…oh ja

De achter- en binnenkantjes van het rood: dit bijvoorbeeld is de binnenkant van het rechtermapje

en zo ziet de achterkant van het linkermapje eruit:

Ik maak ze ook kleiner: Deze hangt al een aantal jaren aan mijn sleutelbos

Aan mijn fietssleuteltje te zien is dit een flinke uitvergroting van de werkelijkheid, het speldenkussentje is in werkelijkheid niet groter dan 2cm². Nog wel bruikbaar alhoewel de relatie sleutelbos-spelden een tikje vreemd is ;) Ik heb zelf eerlijk gezegd nog nooit een speld nodig gehad tijdens het fietsen of behoefte gehad aan een speld bij het openen van mijn voordeur.

Nog kleiner en absoluut onbruikbaar is deze:

Zij bungelt al jaren aan mijn telefoon. De maat?

Ik durf het bijna niet te zeggen 0.8 cm²
De schaar is evenmin van enig nut ;)

En dan zijn we zo langzamerhand aan het eind van de speldenstory. Kom nog een terug, bijvoorbeeld om Sophietjes eerste handwerkpakketjes te zien, of haar nieuwe dekentje of de Biedermeiermerklap die alweer gegroeid is of het Portugese zakdoekje. Er is weer genoeg te beleven de komende tijd.
Maar eerst ga ik lekker van de zon genieten!

22 Reacties

Geen opmerkingen: