Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 15 maart 2007

Elise schrijft:

Ik heb een hele lieve collega. Jarenlang hebben wij ons kantoor gedeeld en daarmee ook lief en leed. Alles werd besproken, van nieuwe recepten tot een gezellig restaurantje, van een der pleegkinderen tot de nieuwe liefde. En nog steeds is het iedere keer dat we elkaar zien weer net als vanouds, ook al delen we allang geen kantoor meer en hebben we beiden een andere werkplek. Ze heeft een pleegkind, een logeerkind en twee kinderen van haar man. Een aantal jaren geleden vertelde ze me dat ze een kindje wilden gaan adopteren. Een kindje dat echt van hen samen is. Ook al delen en verzorgen ze al veel kinderen, hun leven is pas echt compleet met een eigen kindje om samen op te voeden. Jarenlange processen via allerlei instellingen, diverse trainingen en vooral heel veel emoties verder is het dan nu bijna zo ver....binnen nu en half april reizen ze  af naar China om hun eigen kleine meisje te gaan halen. Haar kamertje is af, haarkledingkast is gevuld met mooie kleertjes en heel veel leuke spulletjes en frutseltjes sieren haar kamer. Natuurlijk heb ik dit proces geheel op de voet gevolgd, van het telefoontje dat ZIJ bij hen gaat horen tot de laatste loodjes die nu vlak voor vertrek wel heel zwaar wegen...
Omdat ik mensen nou eenmaal graag verwen en zeker hen die me dierbaar zijn heb ik met de kinderen op mijn werk al diverse kaarten gemaakt voor de kersverse bijna-ouders en hun kindje. Maar als echte handwerkster gingen mijn handen jeuken om iets moois voor het meisje zelf te maken. Iets dat ze haar hele leven aan de diverse muren die haar kamers zullen zijn, kan hangen.
Zeg, Marcella, heb jij een leuk patroontje van een geboortetegel? Nou, geloof me, die kasten puilen uit daar in het nuttig en fraai, maar een patroon van een geboortetegeltje was niet aanwezig. Mijn eigen vroegere peuterspeelzaaljuf bood uitkomst: zij had een heel schattig patroontje van Lanarte, waarvan ze zelf ooit eens klein stukje had geborduurd. In twee weken tijd heb ik het patroontje afgemaakt, alleen de naam en de beide geboortedata missen nog.In totaal komen er twee data op: haar geboortedatum en de datum waarop ze in Nederland "geboren" wordt. Toen ik het aan mijn collega vertelde barstte ze bijna in tranen uit. Inmiddels is er al een plekje op de muur gereserveerd. En uiteraard ga ik het mooie kleine meisje zo snel mogelijk zelf ook zien en het tegeltje bij hen thuis aan de muur hangen.
Ik wil mijn lieve peuterspeelzaaljuf nogmaals hartelijk danken, je bent een schat!

12 opmerkingen:

marcella zei

leuk verhaal, lieve dochter. Wens je de nieuwe papa en mama alle geluk en voorspoed met hun nieuwe kindje ?

Betty zei

Wat lief, die geboorte tegel, voor zo'n kindje dat in een heel warm nest komt. Ik hoop voor hen dat alles goed gaat en zij snel het kindje in hun armen kunnen sluiten

yvonnep zei

Mooi verhaal...lief borduurtje.

ineke zei

Wat een lief cadeautje! Prachtig geborduurd!
En wat heerlijk voor moeder Marcella, dat jij althans een gedeelte van haar talenten geërfd blijkt te hebben.
Voor de ouders en hun omgeving: héél veel geluk met en voor dit kleintje!

Tijm zei

Wat een ontroerend verhaal. En wat fijn dat nu eindelijk hun grote wens in vervulling kan gaan. Wat is dit meisje welkom zeg!!
Ik wens haar en haar ouders een prachtige toekomst samen met de andere kinderen.
En wat heb jij iets bijzonders gemaakt zeg!!! Ook heel ontroerend.

marian'ne m zei

Wat een mooi verhaal, en wat fijn toch dat er voor dit kindje een liefdevol plakje klaar is !!

Mooi gemaakt en mooi gebaar Elise, zeer waardevol geschenk voor de as ouders én het kindje !!

* VEEL GELUK *

Corrie zei

Wat mooi dit alles, de geschiedenis, de liefde die eruit spreekt en het borduurwerk waarin liefde en aandacht is geborduurd. Fijn dat mensen zo met elkaar omgaan en naar elkaar omzien. Zij maken deze wereld alweer een beetje mooier!

basje zei

wat een heerlijk verhaal. goed te weten dat er nog zulke dingen gebeuren prettig weekend allemaal

Berthi zei

Ontroerend! Een mooi en lief gebaar van je om een prachtig borduurwerkje te maken!

marian'ne m zei

Carla heeft een doorstart gemaakt, al gezien !??

marcella zei

Ha Marianne'm, ja, ik was al begonnen ;) ik brei verder met sampler M.

marian'ne m zei

Ach ja natuurlijk !!!!:-)))).