Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 21 maart 2007

Een vondst op E-bay

Dit keer een log zonder foto's, althans niet hier.
Ik kijk regelmatig op het weblog van Mimi bouton , Mimi knoopje zeg maar en soms valt mijn mond open van verbazing over al het moois wat ik daar zie.
Op dit moment  heeft ze een log over haar recente aankoop op E-bay van een prachtig handwerk-album. Lees even mee en bekijk straks de foto's bij Mimi. Zonder echt te weten wat ze nou werkelijk kocht heeft ze -als enige- een bod gedaan op een album van het jonge meisje Eugénie Grumail die in 1875 in een Pensionnat in Saint Sigismond verbleef. Daar maakte Eugénie een aantal juweeltjes van handwerk die bij elkaar een album vormen.
De eerste vijf werkjes in het album zijn geborduurd op heel fijn geperforeerd papier. Het tweede borduurtje is een souvenir à Maman, een herinnering aan haar moeder van wie ik aanneem dat zij toen al gestorven was. Na de vijf borduurwerkjes volgt een stoplapje, wat haakwerk, naaiwerk in miniatuur en tenslotte een kleine verzameling breiwerk- ook in miniatuur.
Mimi schrijft:"Jullie kunnen je mijn plezier voorstellen toen ik dit album ontving. Ik was de enige die een bod had uitgebracht omdat het erg slecht gepresenteerd was. Er was alleen de eerste bladzijde te zien, de foto was wazig  en niets wees erop dat het op papier geborduurd is. Ze heeft een flinke strijd moeten leveren, de kleine Eugénie, want ik stel me voor dat ze erg jong was en niet altijd even enthousiast om zulke fijn handwerkjes te moeten maken"
klik,klik voor de foto's bij Mimi

19 opmerkingen:

ingrid h.g. zei

Geweldige site, dankzij jouw link, Marcella, kom ik al heel lang bij Mimi op bezoek. Denk dat ik ook eens op E-bay ga kijken,...

marian'ne m zei

Jeetje wat een fondst zeg, geweldig !!!!

Ik kijk ook regelmatig op haar hele leuke site .

marian'ne m zei

O ja, bedankt dat je het even hebt uitgelegd want uit het Frans kom ik niet :-)).

noor zei

Dit is inderdaad een hele mooie site.
Wat een crime voor zo'n meisje. Maar wat een prachtig naslagwerk!

marcella ik heb je toegevoegd op mijn weblog.

Corrie zei

Oooh Marcella wat een leuke link, wat een pachtige dingen heb ik gezien, helemaal waar ik van hou. Mijn frans wordt op deze manier ook steeds een beetje beter, het is 40 jaar geleden dat ik van school kwam en heb er nooit meer iets mee gedaan, maar door het surfen op internet naar allerlei franse hadwerksites iss het toch iets begrijpelijker voor me aan het worden. Ik waag me niet aan schrijven in Frans, ben al blij als ik begrijp wat er staat.

Wilma zei

Helemaal geweldig!!! Ik wist niet wat ik zag!! Wat is dat mooi....wat een vangst!!! Een kostbaar naslagwerk....
Er staan altijd erg mooie dingen op haar site maar dit slaat echt alles.....
Ik ben toch wel een beetje jaloers hoor!!
:-))

Betty zei

Hee, schitterend, wat een leuke site! Handwerken gaat toch over alle grenzen heen en het is goed voor ons frans! In een tijdschriftenwinkel in onze (franse) buurt kwam ik mijn buurvrouw uit ons dorp tegen. Toen zij zag dat ik borduurtijdschriften kocht raakten wij niet uitgepraat, vooral over alles wat zij zoal maakte. De mevrouw van de winkel (achter de kassa) deed flink mee: alle monogrammen die zij en haar moeder geborduurd had kwamen aan bod. Het was zo'n leuk gesprek, als ik daar nu kom krijg ik een soort voorkeurs behandeling, want ja ik borduur ook!!!

Marianne zei

Oh wat zal die de dag van haar leven hebben met een hoog adrenalinegehalte toen ze dat ontving!!!
Ik kom ook regelmatig op die Franse sites, je klikt zo van de een na de andere. Nu verblijf ik tegenwoordig digitaal vaak in Australië :-)Ieder land heeft zo z'n rage, leuk is dat.

Berthi zei

Wat een juweeltje!!! Leuk als er verder niemand met je mee biedt, maar ook spannend tot de laatste seconde... zal er wel of zal er niemand anders mee gaan bieden!

marian'ne m zei

Nog even gekeken bij Mimi, wat zou dat rood/zwarte breiwerk op de laatste foto zijn.
Ik zie dat het gewoon met spelden is vastgeprikt, ben benieuwd naar de maten.

marian'ne m zei

O, het is gehaakt zie ik nu.
Weet jij misschien of er bij haar nog een link is te vinden van haar(?) stoffen miniatuur huis met heel veel mini handwerk.
Door PC crash kwijtgeraakt en ik zoek mij suf op haar site maar snap niet alle Franse uitleg.

marcella zei

Marian'ne m, dat huis kan ik zo snel niet vinden, er is geen zoekfunctie dus ik zou al haar logs moeten gaan lezen. op zich geen straf natuurlijk, maar tijd hè, tijd ;)
als ik het nog eens tegenkom zal ik aan je denken ( en anders ook wel hoor ;)

marian'ne m zei

Nee joh, dat is veel te veel werk, en dat kan ik zelf ook best. Maar ik dacht misschien weet of zie jij een link of zo.
Herinner jij het je ook !?

Bert(ie) zei

wat een mooie vondst en wat een winnaarsgeluk voor mimi bouton!

marian'ne m zei

o ja !!

* IK OOK AAN JOU *

:-)))))).

marcella zei

Marianne, ik kan het me niet herinneren. ik lees ook niet zoveel over poppenhuizen, een hobby waar ik nog niet aan begonnen ben ;)
Ik heb wel een prachtig pakhuis, ooit door mijn vader gemaakt voor zijn enige kleinzoon (mijn kind ;) en ik zou daar wel een stoffenwinkel en atelier in willen maken. Maar ook dat is weer zo'n omvangrijke klus dat ik er niet aan begonnen ben. Ook heb ik een klein winkeltje staan en dat wil ik ooit nog eens schilderen en inrichten. Tot die tijd kijk ik niet eens op internet naar die dingen, ik zou er eens door op ideeën gebracht kunnen worden ;)

@ Bert(ie), ik ben voor mimi ook erg enthousiast over haar aankoop. Eugénie's handwerkalbum heeft een goede nieuwe eigenaar.

marcella zei

deze bedoel ik marianne
http://www.paindepices.fr/iso_album/petitjournal.pdf

en hier http://www.paindepices.fr

alweer in Fr helaas :)

ineke zei

Nou, die madame had de dag van haar leven, toen ze het pakket opende!! Wat een geluk, dat ze had ingezet en het nog kreeg ook.
En goed, dat het in liefhebstershanden is terecht gekomen. Een ander had het misschien teleurgesteld weggegooid bij het openen van het pakpapier!

basje zei

wat een goede vangst en wat een leuke website, ik moet er weleen woordenboek bij halen, maard at maakt het alleen maar spannender. Geweldig mooi werk en fotos