Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 26 november 2005

Thee

Het is echt weer om lekker thuis te blijven. Gezellig met een handwerkje op de bank en een kopje thee erbij. Een koekje mag natuurlijk niet ontbreken. Ik heb er eentje waar je niet dik van wordt. Zo met de feestdagen voor de deur een hele geruststelling. Het borduurpakket zag ik jaren geleden in Parijs. In gedachten had ik er al een mooi plekje voor...in de keuken.Het patroon is van Points de Repère. Andere borduurpakketten uit de serie zijn te zien op:http://www.premiumwanadoo.com/de.fil.en.idees/affiches.htm

2 opmerkingen:

Berthi zei

Heerlijk zijn die koekjes.
Het was inderdaad weer om thuis bij de kachel te zitten. Maar ik had iemand beloofd om naar een merklappenexpositie te komen. Dus door de sneeuw op pad vandaag. Lees meer hierover op mijn blog.

jufjojo zei

leuk zeg!

Mijn schoonmoeder is ook fanatiek Quiltster. Geinig dat zoveel mensen dat ook doen.
niks voor mij, dat gepriegel. Ik maak liever op de pc mooie dingen :)