Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 25 oktober 2005

toeval

Terwijl ik bezig was met het maken van mijn weblog  kwam ik via  een Franse weblog  terecht bij www.dutchquilts.com, de website van den Haan en Wagemakers, één van mijn favoriete lapjeswinkels. Den Haan &W.  is gespecialiseerd in sitsen  en ruiten die vroeger in de  Hollandse en Friesche klederdracht gebruikt werden  Er is nu ook een serie reprints van  19e  eeuwse provencaalse stoffen,  gemaakt naar voorbeelden  van een antieke hexagon quilt. Ik moet snel eens naar A'dam met een goedgevulde portemonnee. Verder kijkend op de website ontdekte ik  deze  foto van de tentoonstelling  Quilts met zwierig Blomwerk die  in 2004 in het Westfries Museum  werd gehouden. De tweede quilt van links  ( met de ecru achtergrond)  is door mij gemaakt; ik vond het verrassend mijn eigen werk zo terug te zien op het www

9 opmerkingen:

Annette zei

Gefeliciteerd met je web-log!
Leuk weer eentje er bij om te lezen. :D

marcella zei

Hoi Annette,
Jij bent snel. gefeliciteerd, je bent mijn eerste bezoeker. Het blauwe lapje ligt vandaag op de mat. Als dank natuurlijk

Doortje zei

Gefiliciteerd! Waar haal je de tijd vandaan, denk je ook aan je huiswerk! De Franse brief is weg, er komt dus nog meer.
Een haagsche clubgenoot,
Doortje. ;)

Willem Sloch zei

Wat een leuk blogje! Mooi geworden en vooral ook erg leesbaar! Veel succes ermee, en als ik kan helpen...

Willem

Anne-Marieke zei

Lieve Marcella,

Wat leuk om je ook zo eens tegen te komen! Gefeliciteerd met je weblog, ik kom zeker snel nog eens kijken hier.

Liefs, Anne-Marieke

Liesje zei

Hallo lieverd, Wat knap van je! een eigenste weblog! Je kunt dingen!! Ik ben trots op je!! Dikke kus van Liesje

basje winkel zei

wat een vondst, je bent echt van alle markten thuis. :o

Berthi zei

Hoi Marcella,
Super dat je een weblog bent begonnen. Ik zie dat je mijn weblog bij de 'links' hebt staan. Erg leuk! Deze weblog komt zeker bij mijn 'links' te staan. Ga het direct doen!
Ik blijf je volgen!
Groetjes, Berthi

p.s. Leuk dat je quilt in het Westfries Museum heeft gehangen. Ik ben er zelf niet geweest, maar heb wel de kleine publicatie ervan.

nel boers zei

ga zo door