Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 29 oktober 2005

shaker

Een paar jaar geleden  bezochten  wij   the American Museum in Bath, Engeland. Er was op dat moment een speciale tentoonstelling over de Shakers. In de boekwinkel van het museum kochten we een boek over shaker meubels met daarin werktekeningen van een groot aantal meubels en kleinere shaker spullen zoals de bekende Shaker boxes. Onze keus viel al snel op een prachtig hoekkastje. We hebben drie keer het huis  rondgelopen, wanhopig op zoek naar een hoek waar "ons"  kastje zou kunnen staan en besloten dat het beter was iets te maken wat geen hoek nodig had. Het werd een speldenkussen. Een foto vind je hieronder. Het boek adviseerde Bubinga hout  en  heel toevallig bleek mijn echtgenoot daar een stukje van te hebben.  Na enig houtdraai werk van hem is dit  het resultaat. In september zijn we opnieuw in het museum geweest. De rondleiding was weer erg leuk; zeer enthousiast personeel, meest van oudere leeftijd en je komt er niet weg zonder een uitgebreide "tour" langs alle kamers. In de museumwinkel vond ik een ander  Shaker speldenkussentje en een klein rood geverfd shakerdoosje. Er zomaar langs lopen was niet mogelijk; ik heb ze dus aan mezelf cadeau gedaan.

9 opmerkingen:

Berthi zei

Wat ziet dat er mooi uit! Ik kan me voorstellen dat de expositie over de Shakers erg boeiend was. Helaas heb ik tot nu toe nog nooit een expositie over hen gezien. Maar een mens moet wat te wensen hebben.
Nog een fijn weekend, Berthi

Nicoline zei

Mooi ding zeg! Die echtgenoot is wel een artiest: Maakt hij die dozen ook?

marcella zei

De dozen heb ik bij Carol Cox in Utrecht gekocht. In het Shaker boek staat wel beschreven hoe de dozen gemaakt moeten worden maar ik geloof dat het nogal specialistisch werk is en bovendien kon hij geloof ik niet aan hout van die dikte komen.
Ik zal het compliment aan mijn "artiest" doorgeven. enne...ik ben het met je eens ook ;)

Juul zei

Hoi Marcella,
Wow! Wat is dat een mooi ding! Fijn dat je man met je meedoet/denkt!
Je man mag van mij een handeltje beginnen!
Maar ivm copyright mag dat natuurlijk niet, heb je de gegevens van het boek, incl. ISBNnr?
:o) Juul.

Annette zei

Mooi! Toevallig heb ik daar in 1993 ook een boek over shakermeubelen gekocht...misschien de zelfde?

marcella zei

het boek heet Shaker Style Wood Projects, schrijver is Robert Sonday , isbn 0-8069-1386-x.
Annette, ik denk dat jij een ander boek hebt want deze is voor zover ik kan zien uit 1997

Juul zei

Bedankt, ik ga zoeken...
Juul. :)

Nicoline zei

Heb je er ook een bouwtekening van?

Wentzel zei

LS

Heeft u wellicht voor ons de titel van het boek over de shaker-meubelen uit Bath ?
Alvast bedankt
vr groeten
P.Wentzel