zondag 30 augustus 2020

Alweer een logje

 Dat krijg je als er een blogpauze ontstaat: dan hopen de werkstukjes zich op. Deze week legde ik de laatste hand aan dit Miao stukje: 

 
het midden met de twee droedels maakte ik eerder naar aanleiding van een les gevouwen borduurwerk  (folded embroidery) in museum Rijswijk bij Mieke Gorter. Ik vond het erg leuk om te doen al is het een hele klus om evengrote, mooi gevormde knoopjes te krijgen die allemaal dezelfde kant op wijzen....
 

 
met hittegolfhandjes maakte ik een randje Chinees vouwwerk rondom mijn droedeltjes en ging in de weer met bandjes en lintjes. Er boven kwam een rand met een soort golfjes net zoals op de foto in mijn boek. 



Ook die werd gevuld met Chinese knoopjes en dat was nog een hele toer.  Hittegolf weg en een nieuwe handicap ingevoerd: een verbonden linker wijsvinger. Mijn eenmannige speldenkussenmannetje moet er nog van zuchten.



Vorig jaar kocht ik op een lokale brocante dit schuifdoosje van hout, net zo een als Mieke meebracht naar de workshop en precies zoals ze in China gebruikt worden om de restantjes zijde voor het vouwwerk in te bewaren. Reuze handig zo'n doosje met restjes, want om een beetje levendigheid te krijgen in het geheel gebruik ik soms een net ander tintje en dan is er in zo'n doosje keuze genoeg voorhanden...

Mijn doosje is niet Chinees, al voldoet het prima aan waar het voor nodig is. Het is een monsterdoosje van een glasfabriek uit Engeland met een kantoor in - vermoedelijk - Den Haag. Ik ben er super blij mee. 


Meer vouwwerk zie je op deze foto, een oud fragmentje van het echte werk, uit China dus...Ik denk dat het een stukje voor een kraag is. Fijn om ook wat echte Miao fragmentjes te hebben om goed het handwerk te kunnen bekijken. Een wat groter folded embroidery stukje staat in de planning voor mijn Chinese rolletje. Fijne zondag allemaal!




3 opmerkingen:

Truus zei

Zit te genieten van jouw prachtige werkstukken!!!
Fijne zondagavond.
groetjes, Truus uit Drenthe

Ria, zei

Wat prachtig, en wat lijkt het me moeilijk om dat soort werk regelmatig te krijgen. Prachtig doosje ook.

Anne zei

Prächtige Stickerei, hat bestimmt einige Zeit gedauert bis es so toll aussah.Gefällt mir sehr gut!Hast du Liquide Mittel für die Produktion benutzt?Grüße Anne