dinsdag 27 augustus 2013

de Plannen voor het najaar, deel I

Nu de zomer meer en meer een nazomer aan het worden is, wordt het tijd om ook eens aan het komende najaar te gaan denken. Straks als we meer tijd in huis zullen doorbrengen dan buiten in de tuin begint ook het handwerkleven weer in volle gang te komen. Waar wil ik me in die maanden op handwerkgebied mee bezig gaan houden? Voor de zomer zag ik bij Sary Maas een cursus die mij op het lijf geschreven is: Schwälmer borduurwerk. We gaan een Sampler maken met maar liefst zestien verschillende vulmotiefjes die gebruikt worden in het Schwälmer borduurwerk. Omdat de vullingen al erg veel tijd in beslag zullen nemen kregen we alvast huiswerk. Hier zie je hoe ik de zestien 'rastertjes al heb voorgeborduurd. Ook zie je vijfentwintig kleinere vlakjes waarvan sommige nog moeten worden opengeknipt. Daar komt straks ook een mooi motiefje in. Op onderstaande foto zie je dat de vakjes niet allemaal op dezelfde manier zijn open geknipt: soms is het twee draadjes eruit knippen en twee laten staan, op andere plaatsen is het een draadje wegknippen en drie laten staan. Vanaf oktober ga ik in een paar lessen de fijne kneepjes van het Schwälmer borduren leren in het gezellige huis van Sary. Iets om me nu al dik op te verheugen.... Het borduren van Schwälmer witwerk is niet mijn enige handwerkplan voor het komende seizoen.... Nieuwsgierig geworden? kom nog eens terug bij Nuttig en fraai en lees meer over mijn andere plannetje...

21 opmerkingen:

Jeanny zei

Daar krijg je geen spijt van. Schwälmer borduren is een mooie uitdaging. In deze vierkantjes kun je de vulmotiefjes precies plaatsen, dat is wat anders als je met ronde patroontjes werkt.
Lieve groet.

Anoniem zei

Wat een geweldige cursus ga je doen! Heb het vaak bewonderd,maar nog nooit gedaan.
Ben benieuwd wat je nog meer gaat doen-het vlakvullingsboekje kost ook heel wat tijd!
Succes en we zien vast wel de resultaten.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Unknown zei

Spannend Marcella! Alleeen doodeng om met een piepklein schaartje draadjes weg te knippen en net niet die geborduurde rand te raken! Knip je die draadjes dan zo kort af en trek je dan die geborduurde rand er ietsje overheen zodat je de uiteindjes van die weggeknipte draadjes niet meer ziet? Dit is wel het 'echte' borduurwerk! Prachtig, groet, Auckje

Unknown zei

Volgens mij staat er 1 e teveel in Alleen. Kan gebeuren, Auckje

marcella zei

@Auckje, het blijft een kwestie van voorzichtig knippen, proberen het draadje een beetje onder spanning te houden en dan hopen dat het net onder de geborduurde rand terugfloept. Aan het borduurwerk durf ik niet te 'trekken'. Ik doe ook niet teveel achter elkaar, je moet je hoofd er wel bij houden ;)

chrisje zei

Wat mooi. Ik ga het zekers in't oog houden, want ben wel benieuwd. Het is een techniek dat ik ook nog graag zou doen. Maar dit zo met die rastertjes is wel echt mooi.
Groetjes, Christel

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zal dat weer ontzettend mooi worden, ik kijk nu al uit naar het vervolg.

Groetjes
Ines

Corina zei

spannend hoor, het zal vast heel mooi gaan worden. Leuk najaarsproject.

marion zei

wat een super cursus.heel veel plezier

Chris zei

Oh Marcella, die cursus lijkt me helemaal iets voor jou. Zo blijft er voor een professional als jij toch nog steeds wat te leren.

Anny zei

Ja, dit is echt iets voor jou! Het werk ziet er nu al zo indrukwekkend uit!

Wilma Kuin zei

Erg mooi!!! Helemaal voor jou!!

Guusje, zei

O wat wordt dit mooi. Ik heb even op de site gekeken van Sary geweldig wat ze daar allemaal aanbied zo jammer dat het verder weg is. Ben erg benieuwd hoe mooi dit gaat worden. Ik ga eerst beginnen met de Huswif.

Anoniem zei

Ik lust ook geen speciebonen hoor! Ik wist wel dat er wat aan mankeerde! Anny.

marcella zei

je proefde het, hè Anny? ze waren niet zo lekker sappig als anders :)

Anny zei

Zo even de laptop erbij, want op m'n iPad (handig hoor) kan ik dat zo slecht veranderen. Daar log ik ook nooit in... Maar de fout is herstelt... er waren ook nog familiebesrijven... zeker een aanval van onoplettendheid...

Gerard zei

Schwälmer borduur werk is prachtig. Ik ken het van Annemieke en Sytske. Schitterend project en een prima start voor het nieuwe seizoen. Ik ga gewoon verder met de projecten die nog steeds niet af zijn en dan ga ik iets nieuws bedenken.

Marjan zei

Het ziet er nu al indrukwekkend uit, Marcella! Mooi project!

Basje zei

waar durf je weer aan te beginnen.Het ziet er nu al; uit Tentoonstellingskwaliteit zoals we van jou gewend zijn Basje736

Marijke zei

Wat prachtig alleen al het rasterwerk!
Ben erg benieuwd, ik kijk graag mee!
groetjes van Marijke

lheurebleue zei

dat wordt weer iets bijzonder fraais.
maar wel voor iemand met goede ogen!