maandag 6 september 2010

Over meekrap en kabinetten

Dat was een leuk logje gisteren over de mee.bael, dat merkte ik wel aan de reacties voor en achter de schermen. Zelf heb ik er ook veel van geleerd door op zoek te gaan naar de feitjes achter deze gevelsteen.
Ik schreef het al, het eigenlijke doel van het tochtje was een rondje langs de vlooienmarkt en..een bezoekje aan de winkel van Sanny  waar de quilt waar ik van haar al zoveel over gehoord had en waar ze me al eerder delen van liet zien op haar laptop nu eindelijk  in volle glorie zou hangen.
Ik werd niet teleurgesteld: het is een beauty!  Op  Sanny's weblog  hadden we al een voorproefje gekregen maar als je er eenmaal voor staat is zo'n quilt natuurlijk pas echt indrukwekkend. 

Op zaterdag in een drukke winkel is het wat moeilijk om voldoende afstand te kunnen nemen om de gehele quilt in één foto te  vangen maar een klik op het linkje hierboven brengt je naar Sanny's blog en daar staat hij wel in zijn geheel op.
Ik houd het dus maar bij de details. De quilt is samengesteld uit oude en nieuwe fragmenten textiel. Antieke en soms zelfs zeer antieke lapjes afgewisseld met nieuwere exemplaren die allemaal voor Sanny een eigen herinnering hebben.  Een lapje wat zoonlief op prille leeftijd borduurde, maar ook fragmenten van door Sanny zelf ontwikkeld textiel wat nu nog steeds bij haar in de winkel te koop is. 
Jammer genoeg waren er op zaterdag ook klanten in de winkel en die willen natuurlijk  allemaal graag geholpen worden;  een volledige 'rondleiding'  langs alle lapjes van de quilt moeten we dus maar eens op een andere dag plannen.
  Een willekeurig fraai plekje op één van de 'kastplanken'  wat een prachtige ideetjes doe je hier op als je zelf ook graag zo'n quilt wilt maken van oude fragmentjes textiel.
 
Zelfs de dookrollen hebben een plekje gekregen in Sanny's indrukwekkende kabinet. In de etalage van de winkel staat het prachtige miniatuur-kabinet wat model gestaan heeft voor deze stoffen versie. Ook die is gevuld met kleine, o zo fraaie lapjes.
Wie deze maand tijd heeft om naar Delft te gaan raad ik een bezoekje aan Sanny's winkel van harte aan, het is zeer de moeite waard.

Geen opmerkingen: