zaterdag 5 juni 2010

Een beetje verknipt

Ik zal het maar eerlijk bekennen: ik heb een beetje teveel werkjes in theedoeken op het moment.
Ook al stond de datum van update al lang van te voren vast, ik vond deze week pas tijd om verder te gaan met mijn scharen-lapje.
Wel kwamen er nieuwe schaartjes op mijn pad, echte exemplaren om mee te knippen en daar kan ik het gemis aan steekjes dus een beetje mee compenseren.
Vanmorgen bracht de post bijvoorbeeld deze:
Het kleine zusje had ik al eerder en nu heb ik er een tweede en groter exemplaar met kruis bij.
Het religieuze schaartje kwam samen met Keizer Wilhelm plus echtgenote
ik "won" de beide schaartjes op Ebay voor een absoluut prikkie zodat het aantal nieuwe schaartjes sinds de vorige Verknipte op drie ligt, een meer dan ik borduurde
(in Parijs kocht ik een replica "petit monstre"
Op de lap borduurde ik er een tweetal bij en een aantal vingerhoedjes:
In het scharenboek kwam ik soortgelijke schaartjes tegen die ik op deze lap borduurde:
Deze stond ongetwijfeld model voor schaartje nummer een en deze
lijkt wel heel erg op nummer twee van de bovenste rij. Ook het laatste schaartje wat er bij is gekomen vond ik terug in het boek
Behalve deze lap begon ik ook nog aan een ander project met handwerkattributen. Ik vond in Parijs namelijk een erg leuk boek met allerlei kleine lapjes met handwerkgerei. Ze zijn zo leuk dat ik ze eigenlijk wel allemaal ooit zou willen borduren.
Ik draaide dus de scharenlap om en begon aan de onderkant met het eerste lapje uit het boek. Alle lapjes in het boek hebben een of meerdere delen in het patroon die over een draadje zijn geborduurd.
Nu dacht ik dat ik op zestien draads linnen bezig was en schatte in dat dat nog wel mogelijk was.
Nee dus. Het mandje wat over een draadje is geborduurd loopt nogal dicht en het is eigenlijk niet goed te zien tenzij je het – zoals hier - vergroot. Het bleek ook eigenlijk geen 16 draads linnen te zijn maar 22 draads. Ik ben er maar even mee gestopt en op een veel grover linnen op nieuw begonnen.
Dit keer op 12 draads zodat de mandjes nog net met een heel kruisje over een draadje gemaakt kunnen worden.
Het lapje is 6,5 cm breed.
Ander borduurwerk maakte ik aan de Zuid-west-lijn, de beide theedoeken, de tapisserierol van Rosina Luger en het lapje met kronen waar we met onze borduurgroep mee bezig zijn, maar daarover een andere keer meer, nu ga ik eerst naar Dijn die totaal verknipt lijkt te zijn.

23 Reacties

Geen opmerkingen: