vrijdag 14 mei 2010

Klein geluk

Vandaag een kleine update van mijn tapisserierolletje naar het voorbeeld van Rosina Luger. Ik ben er al een tijdje mee bezig. Het rolletje heeft weken in "de mand" gelegen omdat ik te veel andere dingen te doen had.
In de Timmerwerf lag een complete "Rosina" in de vitrine, gemaakt door Trijnie

en vervolgens kwam er een heel gezelschap Rosina’s op bezoek in de Timmerwerf.

De een nog mooier dan de ander en ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook erg geniet van het borduren aan mijn eigen tapisserie-rolletje. Iedere keer is het weer een feestje om de oude kleuren op te bergen en het nieuwe "palet" uit de opbergdozen te halen en te bekijken hoe ik het borduren van het nieuwe patroontje ga aanpakken.

Afgelopen weekend begon ik met het Paars-bruine "behangetje" en daarna werd het iets met oranje en paarse zigzagjes. Gewaagd! Niet alleen de kleurencombinatie die bepaald niet tot mijn favorieten behoort maar ook in het werk zelf. Dit gezigzag heeft erg de neiging om scheef te trekken naar een kant dus ik ben uiterst voorzichtig aan het borduren geslagen. Het bleef recht, gelukkig. Een gewaarschuwd mens telt voor twee ;)

Daarna een spannend kruissteekpatroontje met zwarte vlakjes waarin een soort Paisley motiefje zit, eromheen alweer een ZigZag Ding maar deze vond ik wel mooi met het witte "parelrandje" aan weerszijden.

Gisteren was ook deze klaar en mocht ik opnieuw kleuren zoeken.

en ook dit behoort tot de kleine gelukjes (Petits Bonheurs) van Rosina: zo’n ringetje vol prachtige kleuren.
Een interessant borduurtje wordt het ook maar dat zien jullie later :)

Op de onderste foto zien jullie ook dat een Petit Bonheurtje ongeveer de grootte heeft van een DMC garenkaartje

18 Reacties

Geen opmerkingen: