zaterdag 15 december 2007

Tussen Sint en Santa

Ergens na Sinterklaas en voor de kerst zijn wij traditioneel voor de laatste keer van het jaar bij elkaar. Uit de tassen komen dit keer geen quilts of dekentjes-in-wording maar pakjes. Dat doen we al jaren met onze quiltgroep en ieder jaar is het weer reuze gezellig en wordt er veel gelachen. De regels voor het pakje dat je maakt zijn simpel: het mag niet meer dan € 5 kosten, het moet zelfgemaakt zijn en je moet er minstens een week aan gewerkt hebben ;)

Dit waren de pakjes van 2006 en zo ziet De Buit van 2007 eruit:

Na de koffie met lekkere dingetjes stellen we de spelregels voor het dobbelen vast. De basis van het spel is altijd hetzelfde: we pakken allemaal een willekeurig pakketje en dobbelen gedurende een bepaalde van te voren afgesproken tijd terwijl de pakjes de ronde doen. Na het verstrijken van de tijd mag ieder het pakje wat zij op dat moment heeft houden. De regels wat er bij elk van het gegooide aantal ogen gedaan wordt varieert per jaar. Hoe de regels ook uitvallen: het is altijd een enorm heen en weer geschuif van pakjes en hopen dat nu net dat ene pakje voor je neus beland als de kookwekker afgaat.

Enige uren en een hoop plezier later zag de tafel er zo uit:

Op de foto een boekje met een prachtige omslag met applicatie en borduurwerk, een beeldige krans met hartjes, een stoffen tasje met kabouter van aardewerk, een speldenkussentje, een draaddoorhaler, een tasje in logcabintechniek, een schaaretuitje, een tasje met kaarsjes (op batterij ;) met bijpassende servettenhouder van stof en een beeldig portemonneetje van gevlochten lintjes.

we hebben nu al besloten dat we dit onderdeel van ons quiltgroepbestaan "er in" houden.

14 Reacties

Geen opmerkingen: