zondag 16 februari 2020

12 en meer

Een paar dagen geleden werd Sophie 12. Het gaat hard met groot worden, te hard, vindt ze zelf ook. Het werd dus hoog tijd om het inspiratiehoofd te raadplegen voor vlaggetje nummer 12
Het werd er een met een opdracht: een briefje van Sophie aan Sophie. Het mag als het klaar in aan de bovenkant in het vlaggetje worden gestopt. Het is voor deze gelegenheid meer een zakje dan een vlaggetje.
en onderaan in het puntje zit een piepklein naaigarnituurtje met een klosje met twee kleuren garen en een naald. Als het briefje er in zit kan Sophie het zelf dicht naaien en dan is het een geheim zakje met inhoud geworden.
Het vlaggetje mag in 2029 worden open gemaakt als Sophie 21 is en dan kan ze teruglezen hoe ze in 2020 in het leven stond. Ze was er blij mee, met het zakje...en het kleine 'boekje' waarin ze het verhaal aan zichzelf kan doen. En ik? ik was blij met haar enthousiasme over mijn vlaggetje voor haar..... Ondertussen waren er in 2020 nog meer dingen te doen. Half januari gaf ik een masterclass Marker Rijglijf voor Craftscouncil in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het was méér dan leuk, een heel weekend lang bezig zijn met mooie technieken en ondertussen zelf verwend worden door cursisten die allerlei eigen handwerkjes, zelf gemaakt of zelf gekocht op een reis door China meebrachten. Ook al was er voor mij te weinig tijd om het allemaal goed te kunnen bekijken, het was toch bijzonder, mooi en inspirerend. Ook hier blije reacties, op de mooie materiaalpakketten waarvan je hier een heel klein deeltje ziet,
op de uitgebreide handout die ik schreef en op de beide 'nuttige' werkstukjes waarvan je hier een fragment ziet.
na dit weekend vol inspiratie ging ik aan de slag met mijn eigen Chinese handwerkjes. Eind december maakte ik een jaarzakje met een klein beetje China-inspiratie
en dat raakt inmiddels aardig gevuld. Ik begon aan een minipronkrolletje en maakte een kleine inventarisatie van de lapjes die ik vorig jaar maakte. De Inspiratie voor het rolletje kwam van cursist S die haar kleine Chinese werkstukjes ook in een rolletje bewaart. Ik mocht het rolletje meenemen naar mijn hotel tijdens het Masterclass weekend. Geweldig, wat een inspiratie. Omdat ik totaal andere werkstukjes maak blijft het bij inspiratie van haar en daarna zoeken, puzzelen en nadenken wat er in mijn eigen rolletje mag komen.
Het eerste beginnetje van mijn Miao souvenir zie je hierboven.

6 opmerkingen:

Annelies zei

Ik weet nog dat je het eerste vlaggetje maakte ! Van harte met je kleindochter.

Truus zei

Een leuk idee om een briefje in het vlaggetje te doen en door haar dicht te maken.
Hoe lang ga je door met deze vlaggetjes maken?
Mooi is het Marker werk toch.
Kijk nog geregeld in de Marker cursus.
Leuk om een rolletje van de werkstukjes te maken.
Gezellige dag
groetjes, Truus uit Drenthe

marcella zei

@Truus, ik blijf vlaggetjes maken zolang Sophie dat leuk vindt. Ik vraag het haar ieder jaar en ben nog niet ontheven van mijn taakje ;) Eerlijk gezegd blijf ik ieder jaar met een of meer cadeautjes op mijn schoot achter nadat Sophie haar vlaggetje heeft uitgepakt en er enthousiast mee rond gaat bij de vriendinnetjes en familie. Daarna vergeet ze steevast dat er nog meer leuks volgt ;) wel een grote eer voor mijn maaksels.

Ineke zei

Wat een geweldig leuk idee, een speciaal zakje aan het vlaggetje met wat info van nu. Gefeliciteerd met de verjaardag van kleindochter.

kaneeltje zei

Heerlijk dat ze nog zo van je vlaggetjes geniet, deze is ook weer erg leuk!

Willy zei

Wat veel vlaggetjes al, dat gaat echt heel snel. Dit is weer een hele leuke.
Jouw Miao souvenir heeft al een mooie start.