donderdag 8 augustus 2019

Een dagje uit, 2

Het is alweer een tijdje geleden dat ik me 's morgens vroeg in Rijswijk meldde voor de workshop Shibori. Op 16 juli was ik er samen met M om de geheimen van het indigo-verven te ontdekken.
terwijl 'juf' Lucia ons vertelde over het verfproces met indigo roerde ze in deze grote pan. Op het grasveld van de binnentuin van museum Rijswijk stonden voor ons al een heleboel grote emmers met verf en spoelwater klaar. Wij zaten heerlijk koel onder een grote tent te luisteren. We kregen instructie over de manieren van afbinden van de stof en al gauw was iedereen lekker bezig om de lapjes te plooien, te vouwen en af te binden op allerlei verschillende manieren.
dit werd wel een heel spannend geheel maar ook op deze manier
kun je spannende effecten verwachten.
iedereen was druk aan te werk, want hard werken móet je op deze workshop en al gauw zaten er plooiers in de tent en ververs op het grasveld. Was er een lapje 'klaar' dan mocht het gespoeld en opgehangen worden aan de waslijntjes in de tent waar al gauw een mooie verzameling te zien was.
Aan het eind van de workshop werden alle lapjes door Lucia besproken die feilloos van elke lap wist te vertellen hoe er geplooid of gevouwen was. Ook dat was een zeer leerzaam onderdeel van de les.
De resultaten waren mooi,
en verrassend.
en soms met meerdere technieken op één lapje. Ik durf te zeggen dat iedereen tevreden en vol inspiratie naar huis ging met vier lapjes en een sjaal.
Omdat de lunch er bij mij een beetje was ingeschoten bestelden wij een lekkere tosti in het museum café en zagen we langzaam de rust weerkeren in de tent.
Binnen in de tentoonstelling werd ik op slag verliefd op dit hondje. Het mocht niet mee, maar dit prachtige boek wèl:
Een geweldig boek, goed voor uren lees- en kijkplezier! Mijn sjaal krijgt nog wat steekjes ter versiering
en mijn vier lapjes?
....die hebben nog geen bestemming. Er komen nog drie workshops in het museum. De eerst komende is vol, maar voor de twee workshops in september is nog plaats

2 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een prachtige lapjes zijn het geworden!

Truus zei

Mooie resultaten van het verven!
Zag laatst op you tube ook een filmpje hoe iemand bezig was met een doek afbinden om te verven -heel bijzonder.
Je sjaal is ook prachtig geworden en leuk dat je het nog gaat versieren met steekjes.
Dat hondje heb je vast van alle kanten goed bekeken -wat een dotje!
Vandaag met de regen geniet je vast weer van het Indigo boek.
Goed weekend alvast
groetjes, Truus uit Drenthe