donderdag 13 december 2018

Tokens of love

Gisteren mochten jullie mijn post ervaringen meelezen, zonder mooie plaatjes en die blogpost is goed gelezen. Dat zal ze leren :) Om niet te lang bij die treurigheid stil te staan is het nu tijd voor iets vrolijkers. Vandaag heb ik wat van mijn oude 'quakertjes' opgezocht.
Het boekje maakte ik deze zomer op vakantie op wat 'grover' linnen dan ik gewend ben. Het patroontje kreeg ik ooit van een vriendin die er niet meer is. Zo'n werkje moet dan een keer gemaakt en dat paste naadloos bij de zomer van 2018. Ik ben er blij mee! De andere werkstukjes maakte ik overigens veel eerder, in 2003 en het hornbook een jaar of wat geleden. Zo bij elkaar is het een leuk geheel. Ik zocht niet voor niets naar mijn quakertjes, ik ben namelijk bezig met een breiproject.
Ik brei de leuke quaker pinballetjes uit het boek "tokens of Love" van Erica Uten. Toen het boekje net uit was breide ik er ooit twee en die maakte ik na het breien gelijk af en vormde ze tot balletjes. Ergens in dit jaar besloot ik er nog een te breien en van het één kwam het ander, ik spaar ze nu alle 13.
De gebreide lapjes zijn namelijk erg leuk gefotografeerd voor de cover van het boekje en die foto besloot ik ook te maken....zie hier mijn gekte....Het boekje in kruissteek maakte ik van hetzelfde garen in deels in dezelfde kleuren als de gebreide balletjes.
Hier mijn lapjes, mijn balletjes en mijn breiwerkje in wording...ik vind ze super!....En mijn "oude" quakertjes? die berg ik gewoon weer op.....

10 opmerkingen:

Ineke zei

Dit heb ik volgens mij nog nooit eerder gezien, wel heel erg mooi!!!
Benieuwd naar het eindresultaat!

Annelein zei

Het boekje ligt hier ook al weer een poosje... alleen het doorbladeren... daar wordt ik al blij van... Als ik jou prachtige breisels zie dan begint het wel heel erg te kriebelen... maar oh...tijd...tijd...tijd...

Leuk dat je je quaker "werkjes" laat zien...

Truus zei

Wat een prachtige breiseltjes!
Ooit het boekje wel gezien maar toen nog niet door het quacker-virus gegrepen.
Wat een toestanden met je pakketje-hoop dat de wonderen nog bestaan en jouw pakketje op een dag in de bus ligt.
Veel breiplezier
groetjes,Truus uit Drenthe

Rian, zei

Wat een prachtig fijn werk! Mooie quackertjes.

Anny zei

Wat een schatjes. Ik begrijp je “bezetenheid” wel.

kaneeltje zei

Wat een pracht project en zo fijntjes gebreid!

Marianne zei

Wat een mooie patronen!Ik weet nog dat Wilma ze ook ooit maakte. Dat gaat geloof ik op van die priegel-naaldjes. Knap om daarmee te breien en je moet wel uithoudingsvermogen hebben! Ik zou er constant kramp van in mijn vingers van krijgen. Maar ze zijn wel erg mooi, ook mooie kleuren.

Unknown zei

Erg mooi!

الرحمه للتنظيف zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
الرحمه للتنظيف zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.