Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 26 december 2018

Kerstmis 2018

Mijn Facebooklezers zagen hem al voorbijkomen, mijn kerstwens aan jullie voor 2018. Al jaren probeer ik onze hobbies op de kerstkaart samen te brengen. Dat resulteerde vaak in plaatjes met een speeldoos, een orgeltje of een ander mechanisch muziekinstrumentje (of delen daarvan) in combinatie met een handwerkjes of een verzameld handwerkgereedschapje van mij. Dit jaar doen we het eens anders.... Ook een (klein) verzamelgebiedje van mijn lief: medische gereedschapjes. Zo heeft hij een indrukwekkende koffer met glazen buisjes die, als je ze op het elektrische net aansluit mysterieuze en griezelige stroomstootjes veroorzaken. Eerlijk gezegd, ik durf ze niet aan te raken als er stroom op staat :) Antikwak avant la lettre. Ook heeft mijn lief kleine mooie doosjes gevuld met bijvoorbeeld insuline spuitjes van roestvrij staal, ooit gebruikt door een huisarts in de tijden dat 'eenmalig gebruik' en disposible' nog niet in de mode was. Deze doos met optische glaasjes hoort ook bij de verzameling. Ooit gebruikt door een schoolarts om even snel te kijken of Marietje of Jantje een bril nodig had, waarna steevast een verwijzing naar een oogarts volgde. Ik ben ook op die manier aan een brilletje gekomen. Ik denk dat ik een jaar of acht, negen was. De oogarts was zeer vriendelijk maar zijn kaart waarop ik de door hem aangewezen letters moest voorlezen was altijd het zelfde. In mijn drift om goed te scoren wist ik al voor ik naar binnen ging welke letters ik straks ging voorlezen...zo moeilijk waren die kaarten nou ook niet :) Ter extra controle mocht ik dan ook altijd even uit het raam kijken met de nieuwe glazen om de huisnummers aan de overkant van de singel voor te lezen....Ook die wist ik het tweede jaar uit het hoofd.... De kerstwens met de oogartsenletters kreeg ik jaren geleden van een handwerkende (quiltende) vriendin. Sindsdien prijkt hij in de ogendoos en zo is het balletje weer rond, iets met een handwerkje en iets van mijn lief. Fijne tweede kerstdag en alle goeds voor een gezond en geweldig 2019, maak er wat moois van!

4 opmerkingen:

Truus zei

Ook voor jullie een gezellige 2e Kerstdag en avond.
Wat een geweldige verzameling heeft jouw man.
Vind het elk jaar weer een uitdaging om een beetje origineel kerstkaartje te bedenken.
Zo leuk als je 2 verzamelingen kunt combineren tot een leuke kaart.
groetjes, Truus uit Drenthe

Anny zei

Wel doorwerken hè? Anders komt het zakje niet af! Mijn oma deed 3 maanden met dezelfde naald in haar insuline spuit die ze na ieder gebruik ook nog moest uitkoken! Wat zal die stomp geweest zijn.

الرحمه للتنظيف zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
الرحمه للتنظيف zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.