dinsdag 30 mei 2017

met stip gemerkt

Het is al weer een flinke tijd geleden dat mijn laatste blogje online kwam. Nog langer geleden liet ik jullie een pril begin van deze merklap zien: . Het merklapje is een uitgave van Tesselschade Arbeid Adelt die de originele Friese lap in bezit heeft. Ondanks de slechte staat van de merklap is het Margreet Beemsterboer gelukt om een prachtig patroon te maken van deze bijzondere merklap, met behoud van zoveel mogelijk de originele kleuren en patroontjes. Destijds schreef ik hier dat ik mijn eigen kleuren koos voor mijn versie en dat het me eveneens leuk leek om de merklap in rood uit te voeren. Wat ik niet schreef was, dat ik de kleuren tesamen met een gedeelte in rood voor ogen had op mijn Friese sampler..... Deze foto maakte ik tegelijk met bovenstaande foto's: Nu weet je natuurlijk nooit hoe zo'n kleurig avontuurtje uit zal pakken, dus ik vertelde jullie destijds niet meer dan mijn neusje lang is en hield de rode stip nog even voor mij. Sind een week of wat is de merklap af en kan hij getoond worden....met enige trots want als eerste experiment met stip vind ik hem best geslaagd :) wie zelf aan de slag wil met de Friese TAA lap kan het patroon nog bestellen. Niet bij mij, maar hier: Het patroon van Tesselschade heeft inmiddels een tweede druk. Heb je belangstelling voor het Friese patroon van TAA? Het boekje kost € 17,50, inclusief verzendkosten (in NL) en kun je per mail bestellen bij: bibliotheek@tesselschade-arbeidadelt.nl, o.v.v. naam en adres. Het bedrag gaarne gelijktijdig overmaken op rekeningnummer NL 72 INGB 000 003 3062 t.n.v. Tesselschade-Arbeid Adelt, o.v.v merklap 1806. Zodra de betaling is ontvangen wordt het boekje verzonden.

7 opmerkingen:

Annelein zei

Wat mooi!!! Vind het wel dapper van je dat je hetzelfde patroon drie keer borduurt.

Marlien zei

Wat een leuk effect zo!

Truus zei

Het geeft een apart effect maar het rood knalt niet en overheerst daardoor niet. Vind het een prachtige merklap geworden.
Gezellige dag
groetjes, Truus uit Drenthe

betty prins zei

Fantastisch jouw experiment met kleur, het ziet er prachtig uit! Ik hou zo van dit soort merklappen, er liggen hier nog genoeg om een leven mee te vullen..en dan ga ik ook eigen kleuren gebruiken!!

Rian, zei

Prachtig met de rode stip. Een echte blikvanger.

Chris zei

Wat bijzonder Marcella. Toch moest je wel een beetje durf hebben.
Heel fijn Pinksterweekend!

kaneeltje zei

Wat een leuk experiment en goed geslaagd. Het oogt zo een stuk moderner.