woensdag 4 januari 2017

de G van Griep

Na een heerlijke eerste kerstdag werd ik de volgende ochtend wakker zonder stem....dat bleek niet het enige mankement aan mijn persoontje. Ondanks de griepprik bleek ik een - wesliswaar milde - maar toch vervelende griep te hebben opgedaan. Het zette een aantal projectjes op een laag pitje...de kerstkaartjes bedoeld voor 2016-2017 liggen nog op mijn bureautje en schuiven een jaartje op naar een volgende kerst. Ook mijn bewaarzakje voor de handwerk-souvenirs die ik in 2017 ga verzamelen kwam niet op tijd - oudjaarsavond - af. Geen enkel probleem. Ook zonder het zakje werd er traditioneel oliebolletjes gebakken met oudste kind en hadden mijn lief en ik een heerlijke avond met een fles bubbels en een heerlijke maaltijd. Tussen de middagslaapjes (echt nodig door al dat gehoest en geproest) kwam het zakje dan eindelijk klaar op de avond van 3 januari. Dat valt weer alles mee toch? Laat ik eerst beginnen, voor ik het zakje presenteer om jullie allen een Heel goed, gezond en mooi 2017 toe te wensen
Na mijn artikeltje in Merkwaardig moest ik natuurlijk wel met 'iets' bijzonders aankomen. Het jaarzakje, in het tijdschrift heel chique "Trousse de memoires" genoemd (letterlijk een etui of zakje met herinneringen) heeft natuurlijk door de publicatie van het bijzondere exemplaartje van vorig jaar met de jeugdfoto van mijn moeder er op wel wat extra uitstraling gekregen zo in glossy druk....Verder is het mijn 5e trousse op rij en ook dat mocht gevierd met een wat bewerkelijker patroontje... althans dat was de gedachte vóór de griep :)
Voor het 'Droste effect" nog even een laatste foto van het inmiddels bomvolle zakje van 2016, liggend op het Merkwaardige tijdschrift met daaronder nogmaald de foto en het merklapje.
Een deel van de inhoud zie je hier, met o.a. een kerstballetje uit een enorme serie die ik tijdens het wachten in het ziekenhuis bij elkaar haakte ( mijn lief mocht nog vlak voor de kerst zijn tweede staaroperatie). Een aantal van de balletjes gaf ik weg aan borduurvriendinnen als herinnering aan 'de dag' en zo kwam 'mijn' balletje met een labeltje waarop de datum en de gelegenheid zijn geschreven in het zakje.
Je haakt wat weg in verloren uurtjes :)
. Voor de zekerheid heb ik Trousse 2017 een beetje groter gemaakt dan de vorige exemplaartjes. Ik wil toch niet het risico lopen dat het dringen wordt met mijn "memoires" in het zakje....

12 opmerkingen:

Marlien zei

Beterschap! en wat is je trousse voor komend jaar mooi!

Annelies zei

Beterschap en de beste wensen voor 2017 !!

Truus zei

Ook voor jullie een voorspoedig gezond en creatief 2017.
Wat is dit weer een prachtig herinneringszakje geworden!
Beterschap met de laatste grieprestjes.
groetjes,Truus ui Drenthe

Evelyne zei

Heel veel beterschap en wat is dit toch een prachtige Trousse de memoires!
Prachtig patroon. Mooi , gezond en creatief 2017.
Groetjes,
Evelyne

Corina zei

beterschap, alle goeds voor 2017 en wat een prachtige trousse heb je gemaakt!

Martine zei

Ook nog de beste wensen en je borduur werk is weer prachtig.

Monica zei

Marcella, ook voor jou en je familie een mooi en creatief 2017 gewenst. Hoop dat je de griep weer een beetje te boven bent.
Wat een mooie trousse de mémoires heb jij gemaakt. Leuk hoor.
Ik kijk steeds met veel plezier naar jouw schitterende werken. Succes en groetjes

Yvonne Philippa zei

Jij een prachtig en handwerkrijk jaar gewenst en vooral gezondheid en goede vibes.... wat kunnen we dat gebruiken. Prachtig deze trousse.... met welke steken heb je dat gedaan? En neem je dan gewone stof of een soort borduurlinnen?

Anny zei

Gelukkig gaat het nu weer beter! Wat een mooie herinneringen maak je zo met zo'n zakje.Trousse klinkt erg deftig maar is wel beter op z'n plaats in dit geval. Zakje... Da is wel erg Westlands.
Die kerstballen zien er gelikt uit. Je heb heel wat tijd doorgebracht daar in het ziekenhuis. Alles weer goed met de patient? Natuurlijk ook de beste wensen van ons allemaal:
omi, hondjes en Anny.

Chris zei

Vannacht is de G van griep bij mij aangekomen. Die hoefde niet ver te zoeken, maar vloog van Chago naar mij .... moet van hem in bed blijven! Wat een hoest, lijkt wel een hondje.
Maar nu jouw mooie werk. Wat is zo'n Trousse prachtig, zeker met herinneringen er in. Bijzonder!

Guusje, zei

Wat een prachrig setje is het weer geworden. Ik heb genoten van het artikel in het blad. En ik hopp dat je inmiddels weer helemaal bent opgeknapt. Ik weet dat het laat is maar wil jllie alsnog een geweldig nieuw jaar toewensen.

Annelein zei

Ik mis je gezellig blogjes.... Hoop dat alles goed met je is...